RU
 

Розвідка США: Ситуація в Афганістані погіршується

Корреспондент.net,  12 травня 2017, 08:40
1
550
Розвідка США: Ситуація в Афганістані погіршується
США побоюються впливу Талібану

Доповідь розвідки зачитали в сенаті США.

 
Глава національної розвідки США Ден Коутс виступив з песимістичною оцінкою розвитку ситуації в Афганістані в поточному році. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
"Політичне становище і ситуація в галузі безпеки в Афганістані майже напевно будуть погіршуватися до 2018 року, навіть незважаючи на незначне збільшення військової допомоги США і їхніх союзників", - заявив він на слуханнях у Комітеті з розвідки американського сенату.
 
Коутс пояснив, що афганський рух Талібан "найбільш імовірно, продовжить домагатися успіхів, особливо в сільських районах", а дії афганських сил безпеки "швидше за все, ослабнуть через дії талібів, бойові втрати, дезертирство, слабке керівництво".
 
Керівник військової розвідки генерал-лейтенант Вінсент Стюарт підтримав Коутса, зазначивши, що ситуація в Афганістані непередбачувана, сили НАТО можуть розгубити ті незначні досягнення, яких домоглися за 16 років присутності.
 
"Незважаючи на те, що нам вдалося дечого домогтися, ситуація продовжує погіршуватися, і ми втратимо те, чого змогли досягти за останні кілька років", - сказав генерал.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США планують міняти стратегію в Афганістані.
 
ТЕГИ: АфганистанСШАТалибанСенат США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі