RU
 

Загибель Качинського: Польща відновлює розслідування

Корреспондент.net,  26 листопада 2015, 11:43
0
202
Загибель Качинського: Польща відновлює розслідування
Місце катастрофи президентського Ту-154М під Смоленськом

Новий міністр оборони Польщі, який раніше заявляв про бомбу на президентському літаку, формує нову комісію з розслідування.

Наступного тижня Міноборони Польщі повністю сформує склад Комісії з розслідування авіаційних подій у справі Смоленської катастрофи. Про це повідомляє Радіо Польща з посиланням на міністра оборони країни Антоні Мацеревича.

За його словами, комісія займеться розслідуванням катастрофи "відразу ж після формування".

Раніше глава Міноборони Польщі заявляв, що необхідно відновити роботу Комісії з розслідування авіаційних подій державної авіації, а також взяти до уваги під час нових розслідувань досягнення парламентської команди і незалежних вчених.

"Йдеться про створення такої команди, яка проведе чесне розслідування того, що насправді сталося, ... щодо катастрофи, принаймні до оголошення тендеру на ремонт (президентського літака, - ред.) Ту-154М. Я, звичайно, згоден, що кінцева фаза перельоту має ключове значення", - сказав міністр.

Раніше Антоні Мацеревич очолював парламентську комісію з розслідування Смоленської катастрофи, на думку якої на борту президентського літака стався вибух. Зокрема в рапорті комісії вказується, що на висоті 35 метрів стався вибух, літак розлетівся на частини в повітрі, не було жодного зіткнення з березою, оскільки літак летів над нею.

Мацеревич був головним прихильником теорії, згідно з якою авіакатастрофа під Смоленськом була організована Росією, а не була нещасним випадком, як стверджувало офіційне розслідування. Також він заявляв, що з 2010 року Польща і Росія перебувають у стані війни.

Нагадаємо, уламки польського президентського літака, що зазнав аварії 10 квітня 2010 року під Смоленськом, досі перебувають в Росії. На початку листопада глава польської дипломатії Вітольд Ващиковський побачив ознаки "ворожого підходу" Москви до Варшави у зберіганні уламків польського президентського авіалайнера Ту-154 на території РФ.


У катастрофі Ту-154М під Смоленськом загинули 96 осіб. Серед жертв цієї катастрофи був президент Польщі Лех Качинський і його дружина, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

СПЕЦТЕМА: Катастрофа Ту-154 под Смоленском
ТЕГИ: РоссияПольшарасследованиеКатастрофа под Смоленском
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі