RU
 

Міністр економіки РФ: Москва навряд чи введе нові санкції проти Заходу

Українська служба DW,  18 червня 2015, 14:17
0
168
Міністр економіки РФ: Москва навряд чи введе нові санкції проти Заходу
Фото: dpa
Олексій Улюкаєв заявив, що Росія навряд чи посилить наявні санкції проти ЄС

Глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв заявив, що Росія навряд чи запровадить нові контрзаходи проти ЄС.

Якщо будуть продовжені санкції проти Росії, Москва зберігатиме статус-кво. Про це заявив глава Мінекономрозвитку РФ Олексій Улюкаєв у четвер, 18 червня, повідомляє інформагенція "РІА Новости".

При цьому міністр додав, що продовольче ембарго буде продовжено як симетрична відповідь у разі збереження режиму санкції ЄС.

Чи запровадить Росія санкції в інших галузях у відповідь на політику Євросоюзу, Улюкаєв висловив сумнів. "Думаю, що навряд чи", - сказав міністр.

У Мінекономрозвитку РФ не коментують питання, яким чином контрсанкції можуть бути скориговані - у бік посилення або послаблення, зазначає інформагенство "Інтерфакс".

"Терміни, на які будуть прийняті нові санкції - це тема окремого обговорення. Очевидно, що воно буде орієнтуватися і на позицію наших торговельних опонентів", - заявив перший заступник міністра економічного розвитку РФ Олексій Ліхачов.

Напередодні з дипломатичних джерел стало відомо, що глави МЗС країн Євросоюзу погодили подовження санкцій проти Росії. У цьому разі вони мають діяти до кінця січня 2016 року.

Нагадаємо, у відповідь на санкції Євросоюзу РФ заборонила постачання м'яса і м'ясної продукції, риби та рибної продукції, молока та молочної продукції, овочів і фруктів з країн Заходу в серпні 2014 року.

Джерело: Українська служба DW

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі