RU
 

США досягли "стелі" держборгу

Корреспондент.net,  17 березня 2015, 08:55
0
782
США досягли  стелі  держборгу
Фото: Корреспондент.net
Держборг США знову досяг ліміту

Державні борги США досягли лімітного показника в 18,1 трильйона доларів.

США знову досягли "стелі" державного боргу. Це сталося в понеділок, 16 березня. Уряд вкотре вичерпав ліміт запозичень, дозволений законодавством. Зараз величина національного боргу досягла лімітного показника - 18,1 трильйона доларів, передає CBS News.

Міністр фінансів Джейкоб Лью раніше заявляв конгресу, що його відомство має намір вжити низку заходів у зв'язку з досягненням "стелі". У п'ятницю, 13 березня, він уже розпорядився призупинити випуск спеціальних казначейських цінних паперів, які використовуються органами влади штатів, передає Associated Press.

15 лютого 2014 року президент США Барак Обама підписав закон про підвищення стелі державного боргу до березня 2015 року. До цього підвищення ліміту було схвалене в обох палатах Конгресу, причому республіканці, що володіють більшістю в нижній палаті, відмовилися від своєї тактики пов'язувати ухвалення бюджетних законів зі спірними питаннями.

Перед цим стелю держборгу було підвищено в жовтні 2013 року після того, як частина урядових установ два тижні не працювала через відсутність фінансування.

США не визнають Крим частиною Росії - Держдеп

ТЕГИ: СШАгосдолг
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі