RU
 

Обама зустрівся з президентом Естонії

Корреспондент.net,  3 вересня 2014, 11:43
0
439

Президент США Барак Обама прибув з візитом до Естонії, щоб запевнити країни Балтії, що вони можуть розраховувати на підтримку НАТО в разі агресії з боку Росії.

Президент США Барак Обама прибув з візитом до Естонії в середу, 3 вересня. У таллінському аеропорту його зустрічав міністр закордонних справ Естонії Урмас Пает. 
 
Офіційні переговори з президентом Естонії Томасом Хендріком Ільвесом проходять у резиденції глави держави палаці Кадріорг. У програму одноденного візиту входять також зустрічі з прем'єр-міністром Тааві Рийвасом, президентами Латвії Андрісом Берзиньшем і Литви Далею Грібаускайте.
 
Обама виступить з промовою і зустрінеться з американськими та естонськими солдатами. 
 

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес і президент США Барак Обама Фото: @USEmbTallinn
 
Як очікується, в ході переговорів в Таллінні будуть обговорюватися питання, пов'язані з майбутнім самітом НАТО в Уельсі, що відбудеться 4-5 вересня, ситуація в Україні, а також прохання країн Балтії та Польщі збільшити військову присутність НАТО в цих країнах, зазначає агентство Інтерфакс. 

Обама у президента Естонії  
Фото: ERR
 
У другій половині дня Обама вилетить в Уельс на саміт НАТО. Напередодні візиту президента були вжиті безпрецедентні заходи безпеки. Уряд Естонії виділив на ці цілі понад півмільйона євро. У заходах з охорони Обами візьмуть участь 1500-1700 естонських поліцейських, а також представники спецслужб Сполучених Штатів.

image

Фото: ЕRR

ТЕГИ: НАТОУкраина-Россия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі