RU
 

В Афганістані по міжнародному аеропорту випустили близько 10 ракет

8 січня 2013, 17:36
0
3
В Афганістані по міжнародному аеропорту випустили близько 10 ракет
Фото: АР
Влада заперечує факт обстрілу

Міжнародний аеропорт Аріана афганського міста Кандагар сьогодні, 8 січня, зазнав ракетного обстрілу під час вильоту пакистанського літака.

За даними агентства Пажвак, представники міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) підтвердили, що два реактивні снаряди розірвалися в безпосередній близькості від злітно-посадкової смуги, в той час як ще дві ракети впали за периметром аеропорту. За даними представників ISAF, в результаті обстрілу аеропорту завдано незначний матеріальний збиток.

У момент обстрілу здійснював зліт лайнер пакистанської авіакомпанії Pakistan International Airlines (PIA), який готувався здійснити переліт рейсом PK-199 за маршрутом Кандагар - Кветта, на його борту перебували 42 людини. За словами представників авіакомпанії, при обстрілі ні літак, ні пасажири не постраждали, а по аеропорту було випущено близько 10 ракет.

Тим часом представник губернатора провінції Кандагар і начальник аеропорту заперечують напад на аеропорт. За їх словами, ракети на територію аеропорту не падали, і ніяких вибухів там, як і в розташованому за 16 кілометрів місті Кандагарі, зафіксовано не було. Представник губернатора звинуватив керівництво PIA в поширенні чуток.

Аеропорт Кандагара був побудований у 1960-ті роки Сполученими Штатами і був сильно зруйнований під час радянського вторгнення в Афганістан і в ході боїв з талібами на початку 2000-х років. Після відновлення в 2007 році використовується як для польотів цивільної, так і військової авіації.

В аеропорту базується підрозділ британських ВПС та американські безпілотники, які завдають ударів по позиціях талібів.

Нагадаємо, в грудні минулого року в Кандагарі терорист-смертник підірвав авіабазу НАТО, внаслідок чого загинув один американський військовослужбовець і двоє мирних жителів. Незадовго до вибуху базу відвідав міністр оборони США. Відповідальність за теракт взяли на себе таліби.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі