RU
 

ЗМІ: В Сирію прибув іноземний спецназ

9 лютого 2012, 15:08
0
12
ЗМІ: В Сирію прибув іноземний спецназ
Фото: AP
Іноземні спецназівці виступають радниками повстанців, стверджують ЗМІ

На територію Сирії введені підрозділи катарського й британського спецназів.

Про це повідомляють ізраїльські ЗМІ, посилаючись на інформовані джерела.

За наявними даними, безпосередньо в бойових діях катарські й британські спецназівці участі не приймають, а виступають радниками сирійських повстанців.

Тим часом західні ЗМІ повідомляють, що сирійська армія веде велику операцію з придушення антиурядових сил у місті Хомс. За даними сирійських правозахисників, вбиті десятки городян, називається кількість "більш ніж 30". Ці дані неможливо перевірити, оскільки сирійська влада жорстко обмежує роботу засобів масової інформації.

Повідомляється, що армія продовжила обстрілювати міські квартали з танкових гармат, мінометів і кулеметів. За даними Euronews, снаряди вибухнули на території університету, горять два нафтосховища в околицях міста.

Офіційний Дамаск заявляє, що від рук "озброєних терористичних угруповань" в Хомсі загинуло кілька десятків військовослужбовців.

Хомс, населення якого становить приблизно мільйон чоловік, розташований у центральній частині Сирії та вважається центром опору режиму Башара Асада.

  ВІДЕО: У сирійському Хомсі тривають вуличні бої

Нагадаємо, 4 лютого Росія і Китай наклали вето на резолюцію Радбезу ООН щодо Сирії, що викликало хвилю обурення з боку Заходу.

Під вівторок глава МЗС РФ Сергій Лавров разом із главою російської зовнішньої розвідки Михайлом Фрадковим відвідав Дамаск. Після візиту міністр заявив, що президент Башар Асад готовий до діалогу з усіма політичними силами Сирії.

Тим часом у Вашингтоні заявляють, що спроби Росії нормалізувати ситуацію в Сирії при співпраці з Асадом приречені на провал. США мають намір створити коаліцію, яка підтримала б опозиційні угруповання в Сирії.

ТЕГИ: спецназпротестиВеликобританіяСиріяБашар Аль-Асад
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі