RU
 

Путін назвав свою версію причин катастрофи Булгарії

14 липня 2011, 19:50
0
3

Прем’єр-міністр РФ Володимир Путін вважає, що причинами катастрофи теплохода Булгарія стали безвідповідальність, жадібність і грубе порушення правил технологічної безпеки.

"Стільки жертв, стільки дітей загинуло - це жахливо, що нам доводиться платити таку дань за безвідповідальність, за безладність, за жадібність, за грубе порушення правил технологічної безпеки", - сказав Путін на урядовій комісії з ліквідації наслідків аварії.

Глава уряду додав, що потрібно проаналізувати "всю нормативно-правову базу цього виду діяльності, налагодити жорсткий контроль за дотриманням цих правил і ввести сувору відповідальність за їх порушення".

Він подякував морякам Арабелли, які рятували людей із затонулої Булгарії, і водолазам, які зараз працюють "у дуже складних, тяжких умовах".

Путін сьогодні також здійснив незаплановану робочу поїздку до Казані і провів нараду з питань забезпечення безпеки на транспорті і надання допомоги постраждалим і сім’ям загиблих.

"В середині наступного тижня гроші мають бути у республіці. Сім’ї загиблих отримають по одному мільйону 300 тисяч: 300 з республіканського бюджету, по мільйону - з федерального", - заявив Путін.

Нагадаємо, двопалубний дизель-електрохід Булгарія, побудований в 1955 році в Чехословаччині, затонув 10 липня під час грози на Куйбишевському водосховищі на території Татарстану. На судні знаходилося, за різними даним, від 192 до 209 людей. За останніми даними, загинуло 113 людей, врятовано 79, доля решти - невідома. Слідство вважає  технічну несправність головною версією катастрофи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі