RU
 

У Донецьку і Маринівці продовжують обстрілювати житлові квартали - Міноборони

Корреспондент.net,  13 липня 2014, 13:04
0
332
У Донецьку і Маринівці продовжують обстрілювати житлові квартали - Міноборони
Фото: АР

Незаконні збройні формування продовжують обстріл житлових кварталів з метою дискредитації підрозділів ЗСУ, впевнені в Міноборони.

Незаконні озброєні формування, що діють на сході України, продовжують обстріл житлових кварталів з метою дискредитації підрозділів ЗСУ, задіяних в АТО, повідомляє прес-служба Міноборони.

"Зокрема, бандити вели хаотичну стрілянину з реактивної системи залпового вогню БМ-21 Град н.п.Маринівка, в зв'язку з чим загинули мирні жителі. Пізніше терористи направили установку Град на житлові квартали мікрорайону Трудівське Петровського району міста Донецьк", - йдеться в повідомленні.

При цьому в оборонному відомстві нагадали, що, згідно з рішенням верховного головнокомандувача ЗСУ, сили АТО не застосовують артилерію і авіацію по житлових районах міст і населених пунктів. "Збереження життя мирного місцевого населення Донбасу - одне з головних завдань українських військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції", - підкреслили в Міноборони.

За інформацією відомства, за добу позиції сил АТО і блокпости в районах населених пунктів були обстріляні вісім разів. "Близько 4.00 здійснено мінометний обстріл позицій сил АТО і населеного пункту Комишівка. В 6.40 бандити здійснили обстріл з мінометів і стрілецької зброї поблизу н.п. Олександрівка. О 8.00 відбувся обстріл блокпоста поблизу н.п. Приріччя з протитанкової керованої ракети ПТКР і мінометів. У 8.55 терористи обстріляли з мінометів блокпост біля населеного пункту Калинів", - розповіли у відомстві.

За даними Міноборони, станом на 09.00 13 липня обстановка в районі проведення АТО залишалася напруженою, особливо в Донецьку, Горлівці, Сніжному, Луганську, Сєвєродонецьку, Антрациті та Краснодоні.

За матеріалами: Корреспондент.net
СПЕЦТЕМА: ПРОТЕСТИ І ВІЙНА НА ПІВДЕННОМУ СХОДІ
ТЕГИ: Минобороныжертвы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі