RU
 

На виїзді з Білорусі заблоковано 100 фур - ЗМІ

Корреспондент.net,  14 лютого 2016, 14:29
1
1995
На виїзді з Білорусі заблоковано 100 фур - ЗМІ
Фото: из открытых источников
Активісти заявили про початок безстрокової акції "Ведмежа блокада"

Вантажівки застрягли в "сірій зоні" між Білоруссю та Україною, кажуть активісти.

У районі пункту пропуску "Виступовичі" (Житомирська область) на в'їзді з Білорусі в Україну в "сірій зоні" заблоковано майже 100 російських вантажівок. Про це в ефірі 112 Україна заявив учасник акції Сергій Шумейко.

"Розвернули сім фур, ...а на кордоні стоять близько 100 машин з російськими номерами... Вони ще не за'їхали на кордон України, стоять у сірій зоні між Білоруссю та Україною", - сказав він.

Шумейко зазначив, що на ПП "Виступовичі" постійно перебувають до 10 активістів, головна вимога учасників блокади - офіційно заборонити транзит російських фур і вантажів через українську територію.

Інший учасник блокади Дмитро Василенко повідомив виданню, що у Волинській області активісти також продовжують блокувати в'їзд на територію України вантажівок з російськими номерами.

З його слів, нині жодна російська фура не в'їжджає до України з Білорусі, водночас в напрямку білоруського кордону транспорт рухається безперешкодно.

Василенко зазначив, що багато вантажівок, які прямували до пункту пропуску у Волинській області, розвертаються ще на території Білорусі і шукають об'їзні шляхи для в'їзду до України. Активіст припустив, що фури можуть перетинати український кордон в Чернігівській області, яка поки що не приєдналася до блокади.

Чубаров закликав білорусів і прибалтів до блокади фур РФ

Активіст підкреслив, що місцева влада спочатку не підтримувала блокаду, проте пізніше змінила свою позицію.

"Після переговорів з керівниками області - губернатором та в.о. керівника поліції - (вони) пішли на вимоги мітингувальників і підтримали на офіційному рівні звернення до Кабміну та керівників держави щодо заборони транспортного сполучення з державою-агресором", - сказав Василенко.

Напередодні повідомлялося, що Автомайдан у Житомирській області почав блокувати фури РФ. Після обіду до них приєдналася "Житомирська самооборона". Активісти просять прикордонників попереджати водіїв, щоб ті "їхали назад".

Зазначимо, Кабмін доручив до понеділка, 15 лютого, прийняти рішення щодо ситуації з блокуванням російських фур.

Україно-російський конфлікт
Командувач ООС: Україну захистить повітряний щит, а не "стіна" на кордоні
Анкара готова організувати діалог Путіна й Зеленського - речник Ердогана
СюжетЧи має шанс "нормандський формат" без Меркель
СюжетВійська РФ біля України: на що вони здатні та як реагують НАТО і ЄС
СПЕЦТЕМА: Україно-російський конфлікт
ТЕГИ: Украина-РоссиягрузовикгрузоперевозкиЖитомирская областьблокада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі