RU
 

Російські вчені на 95% довели проживання йєті в Кемеровській області

10 жовтня 2011, 02:12
0
28
Російські вчені на 95% довели проживання йєті в Кемеровській області
Фото: Офіційний сайт адміністрації Кемеровської області
Російські вчені на 95% довели проживання йєті в Кемеровській області

У Кемеровській області завершилися експедиція і наукова конференція за участю російських і зарубіжних вчених, покликаних надати або спростувати існування снігової людини в регіоні.

За даними прес-служби обласної адміністрації, вчені з Росії, США, Канади, Швеції та Естонії побували в Таштагольському районі Кемеровської області, а також здійснили експедицію на передбачуване місце проживання йєті - Азаської печери, а також на гору Каратаг.

"Під час експедиції в Азаську печеру учасниками конференції були зібрані незаперечні докази існування в Гірській Шорії снігової людини - виявлені її сліди, передбачуване лежбище, різні маркери, за допомогою яких йєті мітять територію", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що в одному з виявлених слідів російський учений Анатолій Фокін помітив кілька волосин, які, можливо, належать йєті. Це і багато інших свідчень проживання йєті в регіоні будуть вивчені в науковій лабораторії.

Іноземні фахівці знайшли схожість виявлених слідів снігової людини зі слідами істот, виявленими в штаті Мічіган, США, а дослідник зі Швеції Інгемар Рамель запропонував провести розкопки в Азаській печері.

"Підводячи підсумки роботи, учасники конференції дійшли висновку, що знайдені артефакти на 95% свідчать про проживання снігової людини на території Кемеровської області", - повідомляє обладміністрація.

При цьому наголошується, що вчені прийняли декларацію, згідно з якою рекомендується "посилити дослідження цього об'єкта, виробити більш серйозне ставлення до нього суспільства і засобів масової інформації".

Перший масштабний захід з пошуку йєті проводиться в Росії вперше з 1958 року. Експедиція і наукова конференція проходили в Кемеровській області в період з 6 по 8 жовтня.

Крім того, в середині вересня відбулася експедиція до Азаської печері, що вважається лігвом істоти, яку очолив боксер Микола Валуєв. Самого йєті він не знайшов, проте нібито виявив свідчення його існування - сліди і зламані гілки дерев.

Йеті став своєрідним символом Гірської Шорії. Влітку цього року в Азаській печері встановили камеру, яка мала зняти появу снігової людини.

Безліч сувенірів та іншої символіки з зображенням йєті стали найбільш ходовим товаром в Таштагольському районі області. Крім того, кузбаська влада в минулому році навіть організувала спеціальне свято - День снігової людини, який відзначатиметься щорічно в день відкриття гірськолижного сезону.

Періодично мисливці і місцеві жителі повідомляють про виявлення в районі Азаської печери в Гірській Шорії великих слідів, які істотно відрізняються за розміром і формою від слідів інших живих істот, проте досі йєті не був знайдений.

ТЕГИ: Росіядослідження
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі