RU
 

Крива: Золоті медалі показали мені, що немає нічого неможливого

iSport.ua,  20 липня 2017, 12:41
0
250
Крива: Золоті медалі показали мені, що немає нічого неможливого
Катерина Крива

Лідер збірної України з карате Катерина Крива розповіла виданню про підготовку до Всесвітніх ігор.

У четвер, 20 липня, в польському місті Вроцлав розпочнуться X Всесвітні ігри. Близько 4500 спортсменів з 111 країн світу розіграють медалі в 36-ти видах спорту в дисциплінах, які не були представлені на Олімпійських іграх в Ріо минулого літа.

Україна буде представлена ​​80 спортсменами в 20-ти видах спорту. Серед них - карате, яке ми побачимо на Олімпіаді в Токіо. У цьому виді спорту головні надії у нас пов'язані з лідером збірної Катериною Кривою, яка в травні на чемпіонаті Європи завоювала дві золоті медалі, а також була визнана НОК України найкращою спортсменкою місяця.

Перед стартом Всесвітніх ігор видання поговорило з Катериною про її підготовку до змагань, а також цілі на турнір.

- Як тривала підготовка до Всесвітніх ігор? Чи довго відпочивали після чемпіонату Європи?

- Підготовка до Всесвітніх ігор проходила в три етапи. Перший етап - це суто фізична підготовка, яка тривала в Карпатах. Другий етап проходив в місті Чорноморськ зі збірною командою України. Третій етап - виключно індивідуальна підготовка разом з моїм тренером, безпосередньо перед виїздом на Ігри.

Після чемпіонату Європи відпочинок тривав два тижні, але зовсім розслабитися не вдалося, оскільки всі думки були сконцентровані на майбутній важливий для мене старт.

- Наскільки сильно на внутрішню впевненість вплинув виступ на чемпіонаті Європи? І чи вплинув?

- Результат мого виступу дуже вплинув на мою самооцінку. Дві золоті медалі, які я здобула, показали мені, що немає нічого неможливого. Я вважаю, що головне для спортсмена - це віра в свої мрії і повна самовіддача на тренуваннях.

- Чи вивчали Ви потенційних суперниць Всесвітніх ігор? Кого вважаєте найнебезпечнішими для себе?

- Так, звичайно. З тренером робили перегляди останніх поєдинків суперниць. У моїй категорії на Всесвітніх Іграх зібрані топові спортсменки і кожна з них буде серйозною суперницею на татамі. Хочу виділити француженку Олександру Рекі, з Туреччини - Серап Оцелик, з Австрії - Баті План і з Японії Миро Міахара.



- Яку мету особисто для себе ставите на Всесвітніх іграх?

- Для мене важливо показати максимальний результат, не хочу поки загадувати наперед.

- Ви ще й дитячий тренер. Які напутні слова зазвичай вам кажуть ваші вихованці?

- Завжди бажають успіху і кажуть, що будуть тримати кулачки за мене, а коли я перебуваю вже на змаганнях, то пишуть, що нудьгують і люблять. Для мене це найкраща мотивація.

- Чи плануєте Ви відвідати якісь місця у Вроцлаві, чи всі думки лише про виступ?

- У першу чергу, всі мої думки про виступ, а вже після змагань можна провести культурну програму, особливо хочеться побачити історичний центр міста.

Віталій Володько, iSport.ua

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі