RU
 

Призначено голову правління Одеської кіностудії

11 грудня 2012, 14:28
0
8
Голова правління Одеської кіностудії - Андрій Звєрєв
Фото: odesskayakinostudiya.narod.ru
Призначений голова правління Одеської кіностудії

Головою правління Одеської кіностудії строком на п'ять років призначено Андрія Звєрєва, який від червня був виконуючим обов'язки керівника ПрАТ.

Рішення про призначення Звєрєва затвердили акціонери ПрАТ Одеська кіностудія на загальних зборах 8 грудня.

Звєрєв, який до призначення т.в.о. голови правління 8 червня 2012 року обіймав посаду корпоративного секретаря Одеської кіностудії, акціями ПрАТ не володіє.

ПрАТ Одеська кіностудія створено у 2005 році шляхом реорганізації держпідприємства Одеська кіностудія художніх фільмів, заснованого на базі приватних кінофабрик у 1919 році. Статутний фонд ЗАТ - 62 млн 172 тисячі грн.

Кіностудія у 2011 році займалася виробництвом фільмів та наданням в оренду власного майна.

Чистий збиток кіностудії у січні-вересні 2012 року знизився на 36,1% порівняно з аналогічним періодом 2011 року - до 1,38 млн грн, чистий дохід збільшився у 4 рази, до 5,3 млн грн. Чистий збиток за підсумками 2011 року скоротився у 2,3 разу порівняно із 2010 роком - до 2,29 млн грн, чистий дохід збільшився в 1,6 разу, до 3,54 млн грн.

Акціонерами ПАТ, згідно з даними НКЦБФР, на перший квартал 2012 року були Фонд держмайна (ФДМ) України (50%) і ТОВ Нова кіностудія (50%, Одеса).

Першим головою правління ПрАТ Одеська кіностудія був відомий журналіст та медіаменеджер Олександр Ткаченко. У серпні 2008-го він став генеральним директором групи компаній 1+1. У квітні 2009 року кіностудію очолив режисер Віктор Ноздрюхін-Заболотний. Влітку 2012 року виконуючим обов'язки керівника ПрАТ був призначений Звєрєв.

Нагадаємо, що у грудні 2009 року стало відомо про рішення Фонду державного майна України виставити на продаж 50,01%-го пакету акцій ЗАТ Одеська кіностудія.

Проти цього рішення виступило Одеське відділення Національної спілки кінематографістів - кінематографісти звернулися до тодішнього Президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та до Ради із проханням не допустити продажу держпакету акцій Одеської кіностудії до прийняття закону Про кіно з довічною забороною перепрофілювання підприємств кіногалузі.

Через кілька днів рішення про продаж акцій кіностудії було скасоване.

У січні 2011 року Верховна Рада України прийняла закон, згідно з яким забороняється відчужувати більшу частину акцій, що належить державі. У тому самому місяці студія була звільнена від сплати земельного податку на ділянки (6,622 га), що використовуються для забезпечення виробництва національних фільмів.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, Вiкна-Одеса

ТЕГИ: голова правлінняОдеська кіностудія
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі