RU
 

Газпром попередив Європу про підвищення цін

Корреспондент.biz,  16 грудня 2016, 11:54
0
1423
Газпром попередив Європу про підвищення цін
Олексій Міллер

Олексій Міллер вірить, що рішення ОПЕК приведуть до підвищення цін на вуглеводні.

Середня ціна поставок газу в Європу в першому кварталі 2017 року вища, ніж в четвертому кварталі 2016 року, заявив глава Газпрому Олексій Міллер в інтерв'ю РІА Новини.

"Ми вже зараз маємо динаміку четвертого кварталу, я маю на увазі цін на нафту і нафтопродукти, відповідно, з оцінки на наші газові контракти, і вже зараз абсолютно точно можна сказати, що середня ціна поставок газу на європейський ринок буде в першому кварталі вища, ніж в четвертому", - сказав Міллер.

За словами Міллера, рішення, які останнім часом були прийняті ОПЕК, приведуть до підвищення цін на вуглеводні.

"Останнім часом ціни на спотових ринках на газ були вищими, ніж ціни в прив'язці до нафти і нафтопродуктів. І в зв'язку з цим ми в першу чергу говоримо про підвищувальні тенденції за тими контрактами, де ціни (на газ йдуть - ред.) у прив'язці до нафти і нафтопродуктів", - сказав Міллер.

Як повідомляв Кореспондент.net, країни ОПЕК на засіданні 30 листопада домовилися про скорочення видобутку на 1,2 млн барелів на день - до 32,5 млн барелів. А країни, що не входять в ОПЕК, на зустрічі з картелем 10 грудня погодили скорочення власного видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія - на 300 тисяч барелів. Скорочення видобутку почнеться з січня.

Україна не буде купувати газ у РФ до кінця зими

ТЕГИ: нефтьгазГазпромценаОПЕКМиллерАлексей Миллер
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі
Загрузка...