19:18 20.07.2017

"Динамо" пропонує ФФУ і УПЛ провести спільну нараду щодо безпеки матчів

2 хв читати
"Динамо" пропонує ФФУ і УПЛ провести спільну нараду щодо безпеки матчів

Футбольний клуб "Динамо" (Київ) пропонує Федерації футболу України (ФФУ) і Прем'єр-лізі (УПЛ) провести розширену спільну нараду працівників служб безпеки клубів і стадіонів УПЛ, ФФУ та правоохоронних органів, щоб уникнути повторення інцидентів, які відбувалися під час матчу за Суперкубок України між "Динамо" і "Шахтарем" 15 липня в Одесі.

"Організація матчу в сфері забезпечення безпеки його проведення продемонструвала вкрай низький рівень усіх виконавців, відсутність належної взаємодії та координації між усіма суб'єктами, а в окремих випадках і прямого ухилення від належного виконання ними відповідних нормативно-правових норм", - йдеться у відкритому листі, який віце-президент "Динамо" Андрій Мадзяновскій направив в четвер президенту ФФУ Андрію Павелко і президенту УПЛ Володимиру Генінсону.

У столичному клубі вказали, що сектора "ультрас" на стадіоні "Чорноморець" не були відділені від секторів загального розміщення уболівальників, був відсутній окремий вхід і огляд для фанатських секторів, що дозволило пронести на трибуни велику кількість піротехніки, персонал стадіону не виконав вимогу про ретельний огляд жінками-стюардами уболівальниць з фанатських об'єднань в спеціальних наметах.

Віце-президент "Динамо" відзначає, що підрозділи ДСНС були розташовані поблизу фан-секторів для оперативного гасіння піротехніки.

Також в листі клуб звертає увагу на відсутність першої лінії кордону-огляду з боку Національної поліції для попередньої фільтрації потенційних порушників порядку. Це призвело до створення стовпотворіння і до того, що за 30 хвилин до початку матчу фактично було припинено особистий огляд глядачів.

В "Динамо" підкреслили, що співробітники служби безпеки стадіону та Нацполіціі не фіксували масове використання піротехніки на трибунах, жодну особу не було затримано і адміністративні протоколи не складалися.

Віце-президент київського клубу вважає, що пропонована зустріч є доцільною в світлі майбутнього проведення в Києві фіналів чоловічої та жіночої Ліги чемпіонів УЄФА в 2018 році, матчів національних збірних України та інших змагань.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА