12:09 03.04.2018

Фракція "БПП" не хоче "ризикувати" і голосувати за нові законопроекти щодо е-декларування, підтримує лише президентські

3 хв читати
Фракція "БПП" не хоче "ризикувати" і голосувати за нові законопроекти щодо е-декларування, підтримує лише президентські

 Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді підтримує виключно президентські законопроекти щодо електронного декларування для представників антикорупційних громадських організацій і не підтримує нові законопроекти щодо е-декларацій.

"Незважаючи на появу низки законопроектів, спрямованих на скасування електронного декларування для громадських організацій, лише президентські законопроекти мають висновки Венеціанської комісії. Зважаючи на те, що на процес вирішення цього питання звернули увагу наших західних союзників, не варто ризикувати, приймаючи рішення, які написані в останній момент", - сказав глава фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов з трибуни парламенту на засіданні у вівторок.

Він заявив, що найбільш досконалими механізмами для скасування подання е-декларацій для представників антикорупційних громадських організацій та наглядових рад держкомпаній закладені саме в президентських законопроектах №6675 і 6674.

"Фактично це спосіб виправити недоліки в законі про запобігання корупції і ввести прозору звітність громадських організацій щодо доходів і витрат", - сказав глава фракції.

А.Геращенко вважає, що президентські ініціативи при підготовці до другого читання можна доповнити положеннями законопроекту №8209-1 про внесення змін до закону Про запобігання корупції щодо звільнення окремих категорій осіб від виконання вимоги фінансового контролю.

Крім того, "БПП" виступає за ухвалення законопроекту №8120-1.

Як повідомлялося, цей проект закону ініціював А.Герасимов, згідно з ним запропоновано до 1-го липня 2018 роки відкласти подання перших е-декларацій для громадських активістів-антикорупціонерів.

Як відомо, термін подання електронних декларацій за 2017 закінчився 1 квітня.

Президентські законопроекти 6674 і 6675 за е-деклараціям були внесені до парламенту в липні 2017 року. Вони передбачають скасування е-декларування для представників громадських організацій у сфері боротьби з корупцією. Від таких зобов'язань запропоновано звільнити керівників громадських організацій, що здійснюють діяльність у сфері боротьби з корупцією, займаються імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики, її моніторингом, підготовкою пропозицій щодо формування і реалізації такої політики.

Водночас запропоновано внести зміни до законодавчих актів, зокрема до Податкового кодексу, які зобов'яжуть громадські організації, загальний річний дохід яких перевищує 300 прожиткових мінімумів, оприлюднити щорічно до 1 квітня фінансовий звіт за попередній рік на своєму веб-сайті та подати його для оприлюднення на офіційному сайті держоргану, який реалізує податкову і митну політику.

Фінансові звіти мають подавати і фізичні особи-підприємці, а також платники податків першої-третьої груп, які отримали дохід від донорів міжнародної технічної допомоги відповідно до міжнародних договорів України, що відображають такий дохід у податковій декларації.

Водночас законопроект №8209-1, зареєстрований головою парламенту Андрієм Парубієм і групою народних депутатів у понеділок, 2 квітня, передбачає виключно скасування зобов'язання подавати е-декларації для представників громадських організацій, що здійснюють діяльність у сфері боротьби з корупцією, займаються імплементацією стандартів у сфері антикорупційної політики, її моніторингом, підготовкою пропозицій щодо формування і реалізації такої політики. Крім того, згідно з проектом закону запропоновано звільнити від е-декларування іноземців, які входять до наглядових рад державних компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА