12:53 01.04.2018

Порошенко відвідає Берлін

2 хв читати
Порошенко відвідає Берлін

Президент України Петро Порошенко у вівторок, 10 квітня, здійснить візит до Німеччини.

"Я 10 квітня їду до Берліна, будемо говорити (з канцлером Німеччини Ангелою Меркель – ІФ) про миротворців", – сказав П.Порошенко, спілкуючись з жителями Маріуполя Донецької області в неділю.

"Чому це так важливо? Тому що коли миротворці будуть скрізь, від Новоазовська до Станиці Луганської, будуть у Донецьку, в Луганську, там не буде місця російській армії, вона піде", – сказав президент.

Він висловив упевненість, що РФ під тиском світової громадськості врешті-решт погодиться на введення миротворців ООН на всю окуповану територію Донецької і Луганської областей. "Дотиснемо Росію, зараз вона перебуває в тотальній, цілковитій ізоляції, ніхто її не підтримує тільки тому, що вона агресією пішла на Україну і вбиває українців", – зазначив П.Порошенко.

Як повідомлялося, раніше глава Української держави заявляв про наміри здійснити візит до Німеччини "одразу після Великодня (після 8 квітня – ІФ)".

За його словами, українська влада докладає всіх можливих зусиль для координації дій з партнерами в "нормандському форматі", яка спрямована на забезпечення ухвалення рішення Ради безпеки ООН про миротворців, які мають в Україні забезпечити ефективну імплементацію Мінських домовленостей про врегулювання ситуації на Донбасі. За словами президента, першочерговими кроками у сфері безпеки має бути забезпечення стійкого режиму припинення вогню, виведення окупаційних російських військ із Донбасу; безперешкодний доступ спостерігачів СММ ОБСЄ до всієї окупованої території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА