07:27 28.03.2018

У Міноборони Британії закликали Захід переглянути концепцію стримування

2 хв читати
У Міноборони Британії закликали Захід переглянути концепцію стримування

Західним країнам необхідно оновити концепцію стримування, для того щоб привести її у відповідність до сучасних реалій. Про це після переговорів в Пентагоні заявив постійний секретар Міноборони Британії Стівен Лавгроув і замначальника Штабу оборони Збройних сил Британії Гордон Мессенджер, повідомляє ТАСС.

За словами Мессенджера, принцип стримування не змінювався з часів Холодної війни. "Він зводиться до того, щоб гарантувати, що ризики противника від його потенційних дій переважують (пов'язані з таким кроком) потенційні вигоди", - зазначив заступник начальника. За його словами, Заходу треба бути готовим здійснювати "як ескалацію, так і деескалацію", а також бути готовим до застосування сучасних технологій.

"Є юридичні і політичні питання, пов'язані з тим станом, який не дотягує до війни. Ми звикли до розмежування на війну і мир. Можливо, нам треба розглянути цю передумову, щоб гарантувати, що ми не вступаємо в боксерський матч, коли у нас одна рука прив'язана за спиною", - зазначив Мессенджер.

За словами Лавгроува, НАТО має обговорити всі деталі, пов'язані з використанням концепції стримування в сучасному світі. Він також зазначив, що за отруєнням екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в британського місті Солсбері будуть "дуже глибокі наслідки".

Відносини між західними країнами і Росією загострилися після інциденту зі Скрипалем. У Великобританії звинувачують Москву в причетності до отруєння росіян нервово-паралітичною речовиною "Новачок", розробки якої велися ще в Радянському Союзі. У Росії заперечують подібні звинувачення.

З Лондона на знак протесту з діями Росії були вислані 23 співробітника російської дипмісії, в Москві дали "дзеркальну відповідь". На знак солідарності з Британією ще 20 країн також видворили російських дипломатів. 
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА