17:18 27.03.2018

Депутати пропонують законодавчо закріпити стратегію розвитку АПК України

1 хв читати

Група депутатів пропонує ухвалити рамковий закон, який законодавчо закріпить основні засади реалізації державної аграрної політики і державної політики сільського розвитку.

Відповідний законопроект №8171 про засади державної аграрної політики та державної політики сільського розвитку зареєстровано в парламенті 21 березня. Його авторами є 29 народних депутатів різних фракцій.

Проект закону визначає десять пріоритетів державної аграрної політики відповідно до євроінтеграційних зобов'язань. Серед них: забезпечення продовольчої безпеки, стимулювання розвитку малих виробників, впровадження агроінновацій, захист довкілля, стале ведення лісового і рибного господарства, підвищення рівня зайнятості населення, підвищення конкурентоспроможності агропродукції, захист прав та інтересів землевласників і землекористувачів, розвиток туристичної привабливості сільської місцевості, підвищення якості життя в селі.

Депутати пропонують впровадити систему моніторингу стану продовольчої безпеки в Україні, який здійснюватиме Кабінет Міністрів, стратегію управління харчовими відходами в Україні та передбачити цінове регулювання на окремі види сільськогосподарської продукції.

У законопроекті пропонується встановити частку бюджетних видатків на фінансування державної аграрної політики та політики сільського розвитку не менше ніж 5%.

План заходів із реалізації аграрної політики та політики сільського розвитку розробляється на п'ять років і затверджується Кабміном. План заходів представляється на затвердження не пізніше ніж через три місяці з дня опублікування цього закону і затверджується не пізніше ніж через шість місяців із дня набуття чинності законом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА