14:18 02.12.2014

Порошенко повідомляє, що підписав указ про надання громадянства України Яресько, Квіташвілі й Абромавічусу

3 хв читати
Порошенко повідомляє, що підписав указ про надання громадянства України Яресько, Квіташвілі й Абромавічусу

Президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав указ про надання українського громадянства Наталії Яресько, Олександру Квіташвілі і Айварасу Абромавічусу, яких готують на посади до нового Кабінету Міністрів.

"Підписав указ про прийняття в громадянство України трьох іноземних фахівців: Наталії Яресько, Олександра Квіташвілі, Айвараса Абромавічуса", - зазначено в офіційному твіттері П.Порошенка

Пізніше на офіційній сторінці президента України в соцмережі "Фейсбук" П.Порошенко зазначив, що Україна потребує невідкладних реформ.

"Нам, як ніколи, потрібні міжнародні практики державного управління, боротьби з корупцією, фінансового планування, антикризового менеджменту, які можуть привнести часто лише фахівці з-за кордону", - зазначено в повідомленні.

П.Порошенко зазначив: "Ми знайшли людей, і сьогодні вони готові стати громадянами України".

"Тому я підписав указ про прийняття в громадянство України трьох високопрофесійних іноземних фахівців: Наталії Яресько, Олександра Квіташвілі, Айвараса Абромавічуса. Разом переможемо!" - написав президент України.

Згідно із списком погоджених коаліцією кандидатів, оприлюдненим у вівторок у Facebook лідером фракції Радикальної партії Олегом Ляшком, серед запропонованих від "Блоку Петра Порошенка" - кандидатура грузина Олександра Квіташвілі (на посаду голови Мінохоронздоров'я), литовця Айвараса Абромавічуса (на посаду глави МЕРТ), американки Наталії Яресько (на посаду глави Мінфіну).

Н.Яресько є громадянкою США українського походження, одним із співзасновників інвестиційної компанії Horizon Capital та працює її головним виконавчим директором. Вона керує процесом залучення коштів, відповідає за корпоративну стратегію компанії, а також встановлює і підтримує зв'язки з нинішніми і потенційними інвесторами. До установи Horizon Capital Н.Яресько працювала в Державному департаменті США. У 1992-1995 рр. вона очолювала економічний відділ посольства США в Україні. До роботи в посольстві вона обіймала низку посад в економічному підрозділі Державного департаменту США у Вашингтоні. Вона також була членом Консультативної ради з питань іноземних інвестицій при президентові В.Ющенку і Консультативного комітету Українського центру сприяння іноземному інвестуванню при Кабінеті міністрів України.

А.Абромавічус (Aivaras Abromavicius) є громадянином Литви. У грудні 2002 року А.Абромавічус почав роботу в компанії з управління активами East Capital, що спеціалізується на інвестиціях в країнах Балтії та інших колишніх республіках СРСР. Нині А.Абромавічус є партнером компанії і керує фондами з Києва. Найбільшими фондами під управлінням А.Абромавічуса є East Capital Russian Fund обсягом $539 млн і East Capital Eastern European Fund (ECEEF) на $321 млн. Крім того, А.Абромавічус курирує інвестиціями в Україні дочірньої структури East Capital - East Capital Explorer (Швеція), загальний обсяг активів якої становить EUR298 млн. В Україні East Capital Explorer зокрема інвестує в ПАТ "Чумак" (Каховка Херсонської обл.) і Cantik Enterprises Ltd (Британські Віргінські о-ви).

А.Квіташвілі народився 15 листопада 1970 року в Тбілісі (Грузія). У 1995-2002 рр. працював консультантом у різних міжнародних організаціях в Азербайджані, Литві, Україні, Вірменії і Сербії.

У 2009-2012 роках обіймав посаду міністра праці, здоров'я і соціального захисту Грузії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА