10:49 11.04.2018

Дочку Сергія Скрипаля після виписки з лікарні відправили до госпіталю на військову базу

2 хв читати
Дочку Сергія Скрипаля після виписки з лікарні відправили до госпіталю на військову базу

 Дочку екс-полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля Юлію, яку виписали з окружної лікарні в Солсбері (Велика Британія), доправили в госпіталь на одній з британських військових баз, повідомляє газета "Сан" із посиланням на джерела.

За інформацією видання, за Ю.Скрипаль наглядає "озброєна охорона, щоб уникнути нового замаху на вбивство".

"Вона в госпіталі на військовій базі для її захисту і спостереження за здоров'ям", - повідомило джерело.

Джерело зазначило, що наслідки впливу на Юлію "нервово-паралітичного газу" невідомі і можуть виникнути у будь-який момент. При цьому британська влада не повідомляла, що речовина була саме газом, а газета "Мейл он Сандей" писала, що для атаки на Скрипалів використовувалася речовина у формі гелю.

"Є надія, що Юлія тепер зможе надати ключі до розгадки спроби її вбивства", - зазначає газета.

Раніше у вівторок, 10 квітня, в Лондоні повідомили, що Ю.Скрипаль виписали з окружної лікарні в Солсбері, але її лікування поки що не закінчено. ЗМІ повідомляли, що після виписки з лікарні Ю.Скрипаль доставили в "безпечне місце".

При цьому посольство Росії у Великій Британії вже заявило про необхідність доказів того, що всі вчинені з Ю.Скрипаль дії відбулися з її волі. "Вітаємо Юлію Скрипаль з її одужанням, але нам терміново потрібні докази того, що те, що з нею робиться, відбувається з її власної волі", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці минулого тижня газета "Мейл он Сандей" із посиланням на джерела в службах безпеки Великої Британії повідомила, що нервово-паралітична речовина, яку нанесли на ручку дверей будинку Сергія Скрипаля, була у формі гелю.

Також газета розповіла, що "абсолютно випадково медики зі знаннями про хімзброю були на зміні в лікарні", до якої привезли батька та дочку. Два лікарі, зазначає "Мейл он Сандей", нещодавно проходили курси в Портон-Даун, що дало їм змогу швидко розпізнати ознаки отруєння нервово-паралітичною речовиною.

Газета зазначає, що ймовірно С.Скрипаль першим доторкнувся до дверної ручки і в результаті отримав більшу дозу отруйного гелю, ніж його дочка.

Крім того, газета розповіла про те, що дім С.Скрипаля, де він зазнав дії нервово-паралітичної речовини, мають намір зносити. Також під знос можуть потрапити ресторан Zizzi і паб The Mill, в яких відпочивали Скрипали в день отруєння.

Влада, за даними газети, планує звести навколо ключових місць, пов'язаних з отруєнням, майже 3-метрові огорожі. Джерело газети розповіло, що огорожі можуть простояти до осені.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА