10:10 11.04.2018

Сестра і мати Н.Савченко прибули до СІЗО СБУ в надії зустрітися з родичкою

3 хв читати
Сестра і мати Н.Савченко прибули до СІЗО СБУ в надії зустрітися з родичкою

 Сім'я позафракційного народного депутата Надії Савченко - сестра і мати - з ранку середи прийшли до будівлі слідчого ізолятора Служби безпеки України в надії побачити свою родичку.

Як повідомила журналістам сестра нардепа Віра Савченко, вони очікують початку робочого дня установи, в якій перебуває заарештована Н.Савченко і яку, можливо, сьогодні спрямують до лікарні.

"Я хочу побачити її (сестру - ІФ) і поговорити з нею: що, куди, в яку лікарню", - сказала В. Савченко.

Вона також повідомила, що минулого тижня у Н.Савченко лікарі брали аналізи, але їхні результати не відомі.

В.Савченко припустила, що її сестру можуть перевезти до лікарні "на Петра Запорожця (Київська міська клінічна лікарня №3 - ІФ), туди приймають усіх арештантів".

Як повідомлялося, 10 квітня В.Савченко не змогла потрапити на побачення з Н.Савченко, що перебуває під арештом в слідчому ізоляторі управління СБУ в Києві. "Я сьогодні намагалася потрапити, і мені сказали, що всі кабінки для побачень зайняті, запрошують на завтра", - повідомила В. Савченко агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, слідчий, який веде справу її сестри, повідомив, що Н.Савченко може бути госпіталізована. "А завтра, як мені сказав слідчий, вона попросилася в лікарню", - розповіла В. Савченко.

Вона зазначила, що таке прохання не характерне для її сестри. "Це зовсім на неї не схоже. Вона дуже стійка і, можливо, просто у неї поганий стан, її доведеться госпіталізувати. Але, можливо, вони, щоб не роздувати, сказали, що вона попросилася", - зазначила В. Савченко.

Вона підкреслила, що наразі не знає, як почувається її сестра.

У Службі безпеки України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що Н.Савченко перебуває під постійним медичним наглядом. "У разі потреби їй буде надано весь спектр медичної допомоги, якої вона потребує", - додали в спецслужбі.

Раніше в цей день СБУ провела слідчі дії за місцем проживання позафракційного народного депутата Н.Савченко в рамках розслідуваної кримінальної справи.

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Вона підозрюється в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; зазіханні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Н.Савченко до 20 травня 2018 року.

6 квітня В.Савченко повідомила, що у Н.Савченко, яка перебуває під арештом, лікарі швидкої допомоги взяли аналізи. "У Надії була швидка. Взяли аналізи. Зі мною лікарі говорити відмовилися", - написала В.Савченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

У свою чергу в СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що Н.Савченко перебуває під постійним медичним наглядом. "У разі потреби їй буде надано весь спектр медичної допомоги, якої вона потребує", - додали в спецслужбі.

Н.Савченко оголосила голодовку ще 23 березня в суді з обрання їй запобіжного заходу.

Еще по теме

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали "чорних зброярів", які продавали криміналітету трофейну зброю в прифронтових районах

У Харківській області з-під обстрілів евакуйовано понад 7,5 тис. мирних жителів, зокрема 568 дітей - Синєгубов

Ближайшие дни в Украине будут прохладными, ночью заморозки на поверхности грунта, местами пройдут кратковременные дожди

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними, вночі заморозки на поверхні ґрунту, місцями пройдуть короткочасні дощі

Наступом на Харківщині РФ намагається відволікти українські сили від інших ділянок лінії фронту - британська розвідка

Україна екстрадувала до Чехії шістьох іноземців - організаторів шахрайського кол-центру

Буданов: Ворог утримує невелике угруповання сил у прикордонні в напрямку Сумської області

ТЧХУ евакуйовує населення з громад Харківської області, що перебувають під обстрілами армії РФ

Буданов про ситуацію на кордоні в Харківській області: Намітилася стрімка тенденція до стабілізації ситуації

Окупанти провели 31 атаку позицій ЗСУ на дев'яти напрямках від початку доби, ситуація у Вовчанську контрольована - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА