15:31 10.04.2018

Нардепи написали колективного листа Балуху з закликом припинити голодування

2 хв читати
Нардепи написали колективного листа Балуху з закликом припинити голодування

Група народних депутатів із різних фракцій звернулися в листі до засудженого в Криму українського активіста Володимира Балуха з проханням припинити голодування у зв'язку зі стрімким погіршенням його стану здоров'я.

"Парламентарії закликали українського політв'язня припинити голодування, наголосивши: "Україні потрібні живі герої. Ваше здоров’я і життя будуть найкращою частиною перемоги України", - зазначено в повідомленні на сайті Верховної Ради у вівторок.

Нардепи в листі також висловили безмежну повагу до В.Балуха.

Звернення підписали 22 парламентарії: Рефат Чубаров, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Валерій Карпунцов, Юрій Соловей, Іван Спориш, Володимир Арешонков (фракція "Блок Петра Порошенка"), Леонід Ємець, Геннадій Кривошея ("Народний фронт"), Єгор Соболєв, Тетяна Острікова ("Самопоміч"), Юрій Павленко, Ігор Шурма ("Опозиційний блок"), Віктор Вовк ("Радикальна партія"), позафракційні Олег Мусій, Владислав Голуб, Михайло Головко, Віктор Кривенко, Юрій Дерев'янко, Андрій Білецький, Борислав Береза.

Як повідомлялося, 3 квітня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової з проханням перевірити інформацію про те, що з активістом В.Балухом в ізоляторі жорстоко поводяться, крім того, не забезпечують його достатньою кількістю питної води.

"На додачу до надісланого мною листа на Вашу адресу від 29.03.2018... щодо захисту прав громадянина України Володимира Балуха, який перебуває в слідчому ізоляторі в Криму і з 19 березня 2018 року відмовляється вживати їжу на знак протесту проти обвинувального вироку, хочу звернути вашу увагу на таке. Адвокат Володимира Балуха Ольга Дінзе 2 квітня розповіла ЗМІ, що після розгляду апеляційної скарги під час конвоювання до її підзахисного застосовувалося жорстоке поводження", - йдеться в листі Л.Денісової, оприлюдненому на сайті омбудсмена.

Крім того, за її словами, адвокат зазначила, що в слідчому ізоляторі В.Балуху відмовляють у наданні достатньої кількості води, що може значно погіршити його стан з огляду на відмову від їжі. "У зв'язку з цим звертаюся до вас із проханням перевірити надану інформацію і, у разі її підтвердження, вжити необхідних заходів для відновлення порушених прав Володимира Балуха. Прошу поінформувати мене про результати розгляду цього звернення", - йдеться в листі.

Як повідомлялося, українського фермера В.Балуха затримали 8 грудня 2016 року в його домі в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Росією Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів.

У січні 2018 року райсуд Криму засудив українського активіста В.Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та до штрафу в розмірі 10 тис. російських рублів.

19 березня В.Балух оголосив голодовку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук сподівається, що Європарламент наступної каденції і далі підтримуватиме Україну

Підвищення рівня води в Дніпрі можливе 9-13 травня - Укргідрометцентр

ВР ухвалила законопроєкт про використання зброї операторами поштового зв'язку з пропозиціями президента

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) у Херсоні, який підтримав загарбників і розфарбував стелу на в'їзді до міста в кольори російського прапора

Митниці країн Балтії, Фінляндії та Польщі підписали угоду про єдине виконання санкцій щодо РФ

Мецола позитивно оцінила відновлення доступу представників ЗМІ до ВР

Мецола впевнена, що й після виборів Європарламент залишиться проукраїнським

Суд обрав Коломойському запобіжний захід у справі про організацію замовного вбивства - перебування під вартою до 7 липня

У ВР виступила президент Європарламенту

Нейтральності в тому, що хтось окупант, а хтось – жертва, не може бути - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА