19:33 08.04.2018

Трамп пригрозив відповідальним за хіматаку в Сирії розплатою

2 хв читати
Трамп пригрозив відповідальним за хіматаку в Сирії розплатою

Президент США Дональд Трамп розкритикував Росію та Іран за підтримку Сирії, де сталася ще одна хімічна атака.

«Безліч загиблих, в тому числі жінок і дітей, в безглуздою хімічну атаку в Сирії», - написав Д.Трамп в своєму акаунті в Twitter, зазначивши, що територія, на якій сталася хіматака, заблокована і оточена сирійською армією. Зараз зона ураження хімічною зброєю «повністю недоступна для зовнішнього світу».

«Президент Путін, Росія і Іран відповідальні за підтримку тваринного Асада. Доведеться заплатити велику ціну», - написав американський президент.

Він зажадав «негайно» відкрити територію для надання медичної допомоги постраждалим та підтвердження використання хімічної зброї. «Ще одна гуманітарна катастрофа без будь-якої причини. Жахливо!» - написав Д.Трамп.

Раніше один з радників Трампа Томас Боссерт в інтерв'ю телеканалу ABC заявив, що США не виключають жодного з варіантів відповіді на хіматаку в Сирії, але поки що розбираються в події.

У ніч на неділю активісти і Сирійсько-американське медичне товариство (SAMS) повідомили про застосування сирійською авіацією бомб з хлорином в місті Дума, який контролюється опозицією. За їхніми даними, жертвами хіматакі стали як мінімум 49 чоловік, повідомляв Reuters.

Начальник російського Центру примирення ворогуючих сторін в Сирії генерал-майор Юрій Євтушенко виступив з «рішучим спростуванням» цієї інформації. Він також повідомив, що Росія готова направити фахівців в район передбачуваного поразки для збору даних.

Сирійська армія вранці в суботу, 7 квітня, відновила атаки на Думу. За інформацією сирійського держагентства SANA, приводом для цього став обстріл виходили з гуманітарного коридору мирних жителів угрупованням «Джейш аль-Іслам».

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

Страхування від воєнних ризиків пропонують до 50 страхових компаній України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА