16:58 06.04.2018

У заарештованої Савченко лікарі швидкої взяли аналізи

2 хв читати
У заарештованої Савченко лікарі швидкої взяли аналізи

У народного депутата Надії Савченко, яка перебуває під арештом, лікарі швидкої допомоги взяли аналізи, повідомила її сестра Віра Савченко.

"У Надії була швидка. Взяли аналізи. Зі мною лікарі говорити відмовилися", - написала В.Савченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою народному депутату України Н.Савченко до 20 травня 2018 року.

5 квітня сестра Н.Савченко Віра Савченко повідомила, що депутат у четвер не проходила психофізіологічної експертизи із застосуванням поліграфа в Київському науково-дослідному інституті судових експертиз, оскільки не були узгоджені процесуальні питання, зокрема слідчий не надав стороні захисту матеріали справи. За її словами ситуація буде зрозумілою через кілька днів.

Пізніше адвокат Н.Савченко Дмитро Бугай повідомив, що психофізіологічна експертиза проводиться в два етапи: розмова з психологом і допит на поліграфі. За його словами, розмова з психологом у четвер відбулася і тривала близько 40 хвилин.

У свою чергу в Службі безпеки України повідомили, що Н.Савченко свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи із використанням поліграфа. "Утвердження і вимога боку захисту про надання їм усіх наявних у слідства матеріалів для підготовки до проведення експертизи не передбачено жодною статтею Кримінально-процесуального кодексу Україна. Це є виключно спробою введення в оману українського суспільства і представників ЗМІ в нібито зацікавленості Савченко у встановленні істини у цій справі", - повідомляє прес-центр СБУ.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти провели 31 атаку позицій ЗСУ на дев'яти напрямках від початку доби, ситуація у Вовчанську контрольована - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Ми пам'ятаємо і шануємо сміливість та людяність українців - Праведників народів світу

Американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну - Блінкен

Українська кіноакадемія оголосила номінантів на кінопремію "Золота дзиґа"

Понад половина українців із розумінням ставиться до підвищення тарифів на світло для ремонту пошкодженої інфраструктури - соцопитування

Мінветеранів та Мінцифри проводять бета-тестування е-посвідчення ветерана в "Дії"

З України під виглядом декорацій для акваріума намагалися переслати 52 молюски юрського періоду - Держмитниця

Із окупації вдалося повернути 6 дітей

РФ наступає в Харківській області для створення буферної зони, а не з метою подальшого просування - ISW

Держслужбовці, у яких є бронь, мають уточнити свої дані в ТЦК - Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА