14:10 06.04.2018

Суд залишив у силі вирок спільнику Гіркіна Купріяну, який діяв у складі "ДНР" у 2014 році

1 хв читати

Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок (5 років позбавлення волі) громадянину України Дмитру Купріяну, котрий був спільником так званого міністра оборони "ДНР" Ігоря Гіркіна.

Як повідомила у п'ятницю прес-служба Генеральної прокуратури України, за результатами судового розгляду матеріалів кримінального провадження за обвинуваченням Д.Купріяна суд визнав його винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та засудив до 5 років позбавлення волі.

Його обвинувачували в тому, що з червня по вересень 2014 року він, перебуваючи на території Донецької області, контрольованій терористичною організацією "ДНР", підтримуючи політичні погляди членів "ДНР", став членом цієї терористичної організації. "Обіймаючи посаду так званого начальника служби тилу "ДНР" і виконуючи вказівки так званого міністра оборони "ДНР", громадянина Російської Федерації І.Гіркіна, брав активну участь у діяльності зазначеної терористичної організації, а також сприяв її діяльності", - додала прес-служба.

Вирок суду залишено в силі постановою Апеляційного суду Києва від 4 квітня 2018 року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА