10:41 06.04.2018

Савченко свідомо відмовилася проходити перевірку на поліграфі

2 хв читати
Савченко свідомо відмовилася проходити перевірку на поліграфі

Позафракційний народний депутат України Надія Савченко, яка перебуває під арештом, свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа, заявляють у Службі безпеки України.

"Служба констатує, що підозрювана Савченко свідомо відмовилася від проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа. Ствердження і вимога сторони захисту щодо надання їм усіх наявних у слідства матеріалів для підготовки до проведення експертизи не передбачена жодною статтею Кримінального процесуального кодексу України.  Це є виключно спробою введення в оману українського суспільства і представників ЗМІ у нібито зацікавленості Савченко у встановленні істини в цій справі", - повідомляє прес-центр СБУ.

У спецслужбі зазначають, що ще до повідомлення про підозру Н.Савченко неодноразово публічно заявляла, що надаватиме показання слідству про всі обставини кримінального провадження виключно з використанням поліграфа. Н.Савченко була заздалегідь повідомлена про факт, місце і час проведення психологічної експертизи з використанням поліграфа та в установленому законом порядку отримала наявні у слідства докази, якими обґрунтовується її підозра.

"Натомість підозрювана у присутності експертів відмовилася брати участь у дослідженні, висунувши нові вимоги: надати їй спочатку для ознайомлення всі наявні у слідства матеріали проведених негласних слідчих (розшукових) дій", - розповіли у відомстві.

У СБУ наголошують, що проведення психологічної експертизи із використанням поліграфа передбачає конкретні  відповіді досліджуваного у формі "так/ні" на поставленні експертом запитання, які сформовані виключно у межах та по суті оголошеної підозри, яка є в розпорядженні захисту, самої підозрюваної  та представників ЗМІ.

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Представники правоохоронних органів у будівлі парламенту повідомили Н.Савченко про підозру, після чого вона у супроводі правоохоронців попрямувала в Управління Служби безпеки України в Києві та Київській області.

Н.Савченко підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Н.Савченко до 20 травня 2018 року.

Пізніше адвокат Н.Савченко Дмитро Бугай повідомив, що психофізіологічна експертиза проводиться у два етапи: розмова з психологом і допит на поліграфі. За його словами, розмова з психологом у четвер відбулася і тривала близько 40 хвилин.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР відкрило справу проти командування 125 бригади щодо неналежної організації оборони на кордоні в Харківській області

Глава СБУ: морські дрони, оснащені РСЗВ, можуть уражати і морські, і наземні цілі

На Покровському напрямку інтенсивність ворожих атак збільшилася більше ніж утричі - Генштаб ЗСУ

"Укренерго" продовжило застосування графіків обмеження е/е до кінця доби суботи

Зеленський: Таким країнам, як Китай, потрібно захищати Україну, тому що Пекін говорить про повагу до територіальної цілісності

Унаслідок ворожого авіаудару по Куп'янську-Вузловому поранено щонайменше п'ять мирних жителів

На околиці Чернігова пролунав вибух - адміністрація

Втрати РФ під час наступу на північ Харківської області становили 8 до 1 проти українських - Зеленський

Країни Центральної Азії побоюються брати участь у Саміті миру через страх перед Кремлем - Зеленський

Зеленський звернувся до народів Африки: очікуємо африканських лідерів на Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА