19:14 04.04.2018

Розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської може відбутися 10 квітня

2 хв читати
Розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської може відбутися 10 квітня

Розведення сил і засобів сторін у районі Станиці Луганської (Луганська обл.) може відбутися 10 квітня у разі дотримання умови відсутності стрільби на цій ділянці території, повідомила прес-секретар другого президента України, представника України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської може відбутися 10 квітня – у разі відсутності стрільби на цій ділянці", - написала Д.Оліфер на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу ввечері за підсумками засідання ТКГ, що відбулося в Мінську.

Як повідомлялося, спроби розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської протягом останніх років робилися неодноразово, проте жодного разу не мали успіху.

Так, 2 квітня в Українській стороні Спільного центру контролю та координації (СЦКК) повідомляли, що незаконні збройні формування (НЗФ) продовжують ігнорувати вимоги режиму тиші на ділянці розведення сил і засобів сторін у районі населеного пункту Станиця Луганська.

"Незважаючи на впровадження з 30 березня всеосяжного режиму "великоднього перемир'я" на всій лінії зіткнення сторін на Сході України ввечері 1 квітня російсько-окупаційні війська вкотре застосували тут стрілецьку зброю. Обстріл військовослужбовців ЗС України бойовики здійснювали з гори Князь Ігор на тимчасово не підконтрольній уряду України території. Про це Українська сторона СЦКК повідомила СММ ОБСЄ", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО.

Українська сторона СЦКК зазначає, що бойовики систематично здійснюють провокаційні обстріли району Станиці Луганської, мета яких - зірвати розведення сил і засобів сторін у цьому районі та продовжувати використовувати зайняті ними позиції для вчинення своїх дій.

"Українська сторона СЦКК укотре наголошує, що підрозділи Збройних Сил України готові до відведення своїх сил і засобів на цій ділянці розведення в дзеркальному варіанті, за умови неухильного виконання вимог Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА