14:35 04.04.2018

Справу харківського соратника Медведчука направлено до суду

3 хв читати

Досудове слідство у другій справі стосовно голови Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрія Лесика закінчено, обвинувальний акт направлено до суду, повідомив адвокат А.Лесика Дмитро Тихоненков.

"На п'ятницю призначено підготовче засідання в Дзержинському районному суді (Харкова - ІФ)", - сказав Д.Тихоненков кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

Він уточнив, що його підзахисному інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 342 і ч. 2 ст. 345 (опір працівнику правоохоронного органу під час виконання службових обов'язків та умисне заподіяння працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням працівником службових обов'язків) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, 5 березня А.Лесик заявив, що йому хочуть обрати запобіжний захід у новій справі - про опір працівнику СБУ і заподіяння йому легких тілесних ушкоджень у грудні 2017 року. У прес-службі прокуратури Харківської області кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" підтвердили, що А.Лесику хочуть обрати запобіжний захід у цій справі.

Київський райсуд Харкова 7 березня відпустив А.Лесика на поруки народного депутата Василя Німченка ("Опозиційний блок"). Прокуратура подала апеляційну скаргу.

19 березня апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Раніше А.Лесику було оголошено підозру за ч. 2 ст.110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади).

За попередніми даними досудового розслідування, яке здійснюють слідчі СБУ, будучи депутатом, А.Лесик закликав до зміни кордонів території держави. Зокрема, в публічних виступах він закликав блокувати транспортні розв'язки, щоб не давати пересуватися містом військовим і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законній державній владі.

Співробітники СБУ в Луганській області затримали А.Лесика 15 грудня 2017 р. і доставили до Київського райсуду Харкова для обрання запобіжного заходу. Того самого дня Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави до 6 лютого.

30 січня 2018 року Київський райсуд Харкова задовольнив клопотання слідчого УСБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід А.Лесику до 30 березня.

15 лютого 2018 року апеляційний суд області скоротив її термін до 2 березня. 1 березня 2018 року суд під час підготовчого засідання вирішив повернути обвинувальний акт до прокуратури і відмовив в обранні А.Лесику запобіжного заходу. Того самого дня його було звільнено з-під варти.

17 травня 2016 р. Харківська міськрада достроково припинила повноваження депутата А.Лесика, обраного за списками партії "Відродження". За проголосували 63 людини, одна - проти.

Увечері того самого дня А.Лесик на своїй сторінці у Facebook повідомив, що оскаржив рішення міськради в суді. 26 грудня 2016 р. Дзержинський райсуд Харкова відмовив йому в задоволенні позову в повному обсязі.

30 березня 2017 р. Харківський апеляційний адміністративний суд частково задовольнив скаргу А.Лесика на рішення суду першої інстанції та скасував рішення міськради про дострокове припинення його депутатських повноважень.

А.Лесика обирали депутатом Харківської міськради VI скликання від партії "Трудова Україна" та VII скликання від партії "Відродження". Є членом організації "Український вибір", очолюваної В.Медведчуком. Неодноразово виступав із проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема, пропонував поновлювати економічні зв'язки з РФ і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО. Г.Кернес різко розкритикував цю позицію.

9 травня 2016 р. під час офіційної церемонії покладання квітів на Меморіалі слави в Харкові сталися сутички через георгіївські стрічки. Зокрема, коли квіти до монументу Батьківщини-матері покладав А.Лесик, виникла бійка через георгіївську стрічку в нього на одязі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА