12:09 04.04.2018

Суд у справі про держзраду Януковича переніс судові дебати

2 хв читати
Суд у справі про держзраду Януковича переніс судові дебати

Після допиту як свідка захисту жителя Криму Валерія Луговського, який брав участь в акції "Стоп Майдан" у лютому 2014 року і, як він сам стверджує, разом з іншими учасниками цієї акції зазнавав нападів і постраждав під час повернення до Криму після завершення Революції гідності.

Потім суд почав запитувати адвокатів В.Януковича про те, якою є ситуація із забезпеченням допиту інших свідків захисту.

Між суддею Владиславом Дев’ятком та адвокатом Віталієм Сердюком виникла перепалка, оскільки останній вважає, що суд має забезпечити допит свідків, що перебувають у Російській Федерації, через процедуру міжнародно-правової допомоги.

При цьому суд зазначив, що створив усі умови для допиту свідків захисту в режимі відеоконференції тим способом, який вважає допустимим. Крім того, суддя В.Дев’ятко наголосив, що адвокати В.Януковича зірвали вже 11 судових засідань у справі про держзраду без досить поважних причин.

Після цього суддя визначив, що на наступному засіданні 5 квітня буде допитано двох експертів, про що клопотав захист екс-президента, і, в разі з’явлення до суду, колишнього депутата Вишгородської райради від Партії регіонів Анатолій Кобилинського - директора охоронної фірми "Гроссер", яка здійснювала охорону резиденції "Межигір'я" за часів президентства В.Януковича.

Також суд доручив адвокатам забезпечити допит інших свідків 11-12 і 18-19 квітня. Зокрема, 18 квітня суд має намір заслухати в режимі відеоконференції із Севастополя екс-командувача ВМС України Юрія Ільїна, який готовий свідчити цього дня після завершення курсу лікування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА