08:14 01.04.2018

США і Південна Корея почали перші після Олімпіади спільні військові навчання

1 хв читати
США і Південна Корея почали перші після Олімпіади спільні військові навчання

Збройні сили США і Південної Кореї почали спільні військові навчання. Про це повідомив представник корейського міністерства оборони, передає Yonhap.

Усього навчання триватимуть протягом чотирьох тижнів. Як зазначає агентство, тривалість маневрів було скорочено до місяця, тому що в них не буде задіяна стратегічна військова техніка США, така як авіаносці і атомні підводні човни.

Співрозмовник агентства розповів, що, 8 квітня проведуть тренування висадки на території Південної Кореї, в якій братиме участь 40,500-тонний багатоцільовий десантний корабель американського флоту США USS Wasp і корабель USS Bonhomme Richard такого ж класу, на борту яких будуть розташовані винищувачі F-35B. Крім того, 23 квітня планується провести маневри, в яких візьмуть участь 12,2 тис. американських військовослужбовців.

Про домовленості між США і Південною Кореєю провести перші військові навчання після Олімпійських ігор в Пхьончхані стало відомо 20 березня. Всього в них візьмуть участь 17 тис. американських військовослужбовців і понад 300 тис. корейських.

У Північній Кореї виступають з критикою військових навчань, які  проводять Південна Корея і США. Так у Пхеньяні заявили, що вживатимуть контрзаходів, у разі проведення таких маневрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА