19:44 30.03.2018

Холодницький ще не бачив поданих на нього дисциплінарних скарг Луценка і Ситника, тому наразі їх не коментує

2 хв читати
Холодницький ще не бачив поданих на нього дисциплінарних скарг Луценка і Ситника, тому наразі їх не коментує

Керівник Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив, що ще не бачив поданих на нього до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП) скарг, тому поки що не коментує їх.

"Після ознайомлення зі скаргою зможу прокоментувати все, що там написано... Наполягатиму на публічному розгляді", - сказав він журналістам на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Він також висловив подив у зв’язку з виходом у п'ятницю інтерв'ю директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артема Ситника, в якому той розповів про справи, негативні процеси навколо яких стали підставою для відкриття кримінального провадження стосовно Н.Холодницького.

"Дуже дивно було прочитати в інтерв'ю про моральний бік. І це говорить людина, яка з морального боку, для розваги, зачитувала протоколи негласних слідчих дій, ... де теж лунала нецензурна лайка. І тоді чомусь не стояло питання про нецензурні слова, які звучали зі слів директора НАБУ", - додав Н.Холодницький.

"За свою посаду не тримаюся ..... наполягатиму на публічному розгляді", - додав керівник САП.

Н.Холодницький повідомив, що про допит, призначений на п'ятницю, 30 березня, дізнався зі ЗМІ. Відповідаючи на запитання про те, чи зв'язувалися з ним з Генеральної прокуратури України щодо допиту, Н.Холодницький сказав: "Не зв'язувалися".

Водночас він заявив, що обстоюватиме свою позицію в рамках Кримінального процесуального кодексу України й не боїться відповідальності. "Я у своїх діях впевнений", - заявив він.

Керівник САП також нагадав, що наступного разу його викликають на 3 квітня, на 10:00.

Раніше цього дня речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що до КДКП із підписами генерального прокурора Юрія Луценка та директора НАБУ А.Ситника направлено дисциплінарні скарги про вчинення керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Н.Холодницьким дисциплінарних проступків.

За словами О.Лисенка, дисциплінарні скарги було направлено до КДКП у рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за отриманими під час слідства фактами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА