14:19 30.03.2018

Холодницький не прийшов на допит до Генпрокуратури

2 хв читати
Холодницький не прийшов на допит до Генпрокуратури

 Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький не з’явився на допит як свідок до департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, де у нього мали взяти зразки голосу, повідомив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко.

"Сьогодні Холодницький був запрошений на допит як свідок до департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури, але не з’явився", - сказав А.Лисенко в ефірі телеканалу "112.Україна".

При цьому він не уточнив причини нез'явлення керівника САП.

Відповідаючи на запитання про те, чи дійсно йшлося про необхідність взяти зразки голосу у Н.Холодницького, А.Лисенко сказав: "Відповідно до тієї повістки, яку було йому направлено, дійсно, у нього мали відібрати зразки його голосу для проведення відповідної експертизи".

Водночас у коментарі журналістам Н.Холодницький заявив, що дізнався про необхідність прибути на допит зі ЗМІ. При цьому він повідомив, що нині перебуває на робочому місці і працює у звичайному режимі. У коментарі інтернет-виданню "Українська правда" керівник САП сказав, "що з понеділка сам зв'яжеться із Генпрокуратурою для сприяння у можливих слідчих діях, якщо такі мають проводитися".

Як повідомлялося, в середині березня ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті голови САП Н.Холодницького було встановлено "прослушку", до чого може бути причетне НАБУ. "Жучки" начебто були прикріплені до стінки акваріума.

З'явилася також інформація про начебто намір Н.Холодницкого піти у відставку найближчим часом.

У САП заявили, що Н.Холодницький виконує свої обов'язки у звичайному режимі, а 21 березня разом із директором НАБУ Артемом Ситником буде в Брюсселі, де, як очікується, відбудеться низка робочих зустрічей.

26 березня Ю.Луценко підтвердив слідчі дії стосовно керівника САП. "Дійсно, відповідно до законодавства Генеральна прокуратура України спільно з Національним антикорупційним бюро проводила слідчі дії, які стосувалися, зокрема, і керівника САП пана Холодницького", - повідомив Ю.Луценко в ефірі телеканалу ICTV.

Крім того, генпрокурор зазначив, що слідчі дії лише розпочинаються, тому йому наразі більше нічого повідомити. "Тільки в результаті допитів, експертиз зможу повідомити про те, чи є ознаки кримінальних правопорушень, які зафіксовані на прослуховувальному пристрої, який було встановлено в кабінеті керівника САП", - додав генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА