06:56 30.03.2018

Дарницький райсуд Києва заарештував фігуранта справи про вбивство журналіста Веремія Крисіна на два місяці

3 хв читати
Дарницький райсуд Києва заарештував фігуранта справи про вбивство журналіста Веремія Крисіна на два місяці

Дарницький районний суд Києва на два місяці, без права внесення застави, заарештував обвинуваченого в переслідуванні активістів Майдану Юрія Крисіна, повідомив народний депутат Мустафа Найєм (фракція "Блок Петра Порошенко").

"Справедливість є! Юрій Крисін знову за гратами. Дарницький районний суд м.Києва обрав організатору і учаснику вбивства журналіста В'ячеслава Веремія запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави терміном на 60 днів до 29 травня 2018 року. Обвинуваченого затримано в залі суду", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук в четвер увечері.

М.Найєм підкреслив, що вирок - спільний результат уваги громадськості, роботи юристів, прокурорів і активістів.

"Але. Це поки ще не перегляд вироку щодо вбивства. Сьогодні Крисіна відправили під варту в іншій справі - про пособництво у викраденні і тортурах учасників Євромайдана. Це навіть не велике досягнення правосуддя - Юрій Крисін і його адвокати самі підштовхнули суд до такого рішення - неодноразовою неявкою адвокатів і підозрюваного в суд, бравадою і неприхованим бажанням затягнути розгляд справи", - написав він.

Дане рішення, на думку нардепа, вже є великим кроком вперед.

"Але це вже великий крок уперед. Обвинувачений визнаний таким, що не може перебувати на свободі, оскільки перешкоджає правосуддю і слідчим діям, не являється на засідання суду і може впливати на інших учасників процесу. Це дає привід сподіватися, що і у справі про вбивство В'ячеслава Веремія буде прийнято адекватне рішення", - підсумував М.Найем.

Як повідомлялося, в ніч на 19 лютого 2014 року в Києві на перехресті вулиць Великої Житомирської та Володимирської було вбито журналіста газети "Вести" В.Веремія - він помер у лікарні "швидкої допомоги" від вогнепального поранення в живіт.

18 листопада 2015 року начальник управління спецрозслідування ГСУ Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що слідчі зібрали докази для повідомлення про підозру якомусь Алієву за вчинення вбивства журналіста В.Веремія під час подій на Майдані взимку 2014 року, і що цей Алієв наразі "переховується від слідства".

9 серпня 2016 року слідчі Генпрокуратури в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом вчинення злочинів т.зв. "тітушек" під час подій на Майдані в Києві взимку 2014 року винесли повідомлення про підозру в організації переслідування журналістів громадянину України, горлівчанину Джалалу Алієву, уродженцю Дагестану. У 1998, 2001 і 2007 роках Дж.Аліев був уже судимий за скоєння низки злочинів.

Другим фігурантом у справі про вбивство журналіста є громадянин України Юрій Крисін За словами правозахисниці Центру громадянських свобод, журналіста і координатора кампанії із захисту прав ув'язнених "Let My People Go" Марії Томак, Ю.Крисін, відомий як "кримінальний авторитет" на прізвисько Шафа, родом із м.Горлівка Донецької області, вже 10 років " живе і займається тітушиним "бізнесом" у Києві і після Майдану свій "бізнес" не згорнув". За її словами, у справі про вбивство В.Веремія Ю.Крисін вже має запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд, однак після її отримання "взяв участь в двох бандитських епізодах": за першим з яких отримав вирок у вигляді трьох років умовно з випробувальним терміном.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд м.Києва визнав винним у хуліганстві із застосуванням зброї Ю.Крисіна і відпустив його з випробувальним терміном на два роки.

Днями активісти з'ясували, що Ю.Крисін перебуває в Інституті серця. Міністерство охорони здоров'я України звернулося до директора "Інституту серця" Бориса Тодурова з проханням надати роз'яснення щодо інформації про перебування в установі Ю.Крисіна.

В інституті активісти облили Ю.Крисіна зеленкою.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА