18:36 29.03.2018

Суд залишив Савченко під вартою

3 хв читати
Суд залишив Савченко під вартою

Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів народного депутата України Надії Савченко на рішення Шевченківського райсуду столиці про застосування до неї запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення зачитав головуючий суддя на засіданні в четвер увечері.

Крім того, Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції щодо визнання незаконним затримання Н.Савченко 22 березня 2018 року.

Як повідомлялося, 15 березня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко подав до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Н.Савченко.

22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Представники правоохоронних органів у будівлі парламенту повідомили Н.Савченко про підозру, після чого вона в супроводі правоохоронців попрямувала в Управління Служби безпеки України в Києві та Київській області.

Подання були подані у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу чи на захоплення державної влади); ч. 1 ст. 14 (підготовка до злочину), ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 1 ст. 109; ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 28, ст. 112 (зазіхання на життя державного або громадського діяча), ч. 1 ст. 14 ч. 3 ст. 258 (терористичний акт); ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або терористичної організації); ч. 2 ст. 28 і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Вранці того самого дня під час засідання комітету Верховної Ради з питань регламенту і організації роботи парламенту, який розглядав подання, генпрокурор Юрій Луценко наголосив, що інкриміновані Н.Савченко статті КК України кваліфікуються як особливо тяжкі і передбачають санкцію виключно у вигляді тримання під вартою.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Надії Савченко терміном на 59 діб, - до 20 травня 2018 року.

При цьому суддя визнав безпідставним затримання Н.Савченко 22 березня 2018 року, але при цьому застосував до неї запобіжний захід у вигляді арешту без визначення розміру застави. У мотивувальній частині ухвали суддя зазначив, що Н.Савченко не вчинила завершеного злочину, а тільки, на думку слідства, мала намір вчинити.

26 березня адвокати Н.Савченко заявили, що в поданій скарзі на арешт просять Апеляційний суд м. Києва змінити їй запобіжний захід на будь-який інший, який не пов'язаний із триманням під вартою. "Ми подали апеляцію, вона вже зареєстрована. Ми просимо, щоб Надії Савченко змінили запобіжний захід на будь-яку, не пов'язану з триманням під вартою. Підозра незаконна, і суд повинен з цим погодитися", - сказав адвокат нардепа Віктор Чевгуз агентству "Інтерфакс-Україна" після подання апеляції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області з-під обстрілів евакуйовано понад 7,5 тис. мирних жителів, зокрема 568 дітей - Синєгубов

Ближайшие дни в Украине будут прохладными, ночью заморозки на поверхности грунта, местами пройдут кратковременные дожди

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними, вночі заморозки на поверхні ґрунту, місцями пройдуть короткочасні дощі

Наступом на Харківщині РФ намагається відволікти українські сили від інших ділянок лінії фронту - британська розвідка

Україна екстрадувала до Чехії шістьох іноземців - організаторів шахрайського кол-центру

Буданов: Ворог утримує невелике угруповання сил у прикордонні в напрямку Сумської області

ТЧХУ евакуйовує населення з громад Харківської області, що перебувають під обстрілами армії РФ

Буданов про ситуацію на кордоні в Харківській області: Намітилася стрімка тенденція до стабілізації ситуації

Окупанти провели 31 атаку позицій ЗСУ на дев'яти напрямках від початку доби, ситуація у Вовчанську контрольована - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Ми пам'ятаємо і шануємо сміливість та людяність українців - Праведників народів світу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА