15:22 29.03.2018

Адвокат Сущенка виступає за його обмін на затриманих в Україні громадян РФ

1 хв читати
Адвокат Сущенка виступає за його обмін на затриманих в Україні громадян РФ

Захисник обвинуваченого в шпигунстві українця Романа Сущенко Марк Фейгін звернувся до президента РФ з проханням обміняти свого підзахисного на громадян РФ, яких притягнено до кримінальної відповідальності в Україні.

"Можливий обмін Р.Сущенко на когось із громадян РФ, яких притягнено до кримінальної відповідальності в Україні, був би дійсно своєчасним виходом, що демонструє прихильність вищого керівництва Росії до вирішення проблеми українських політв'язнів. Багато цього очікують як в Україні, так і в самій Росії", - йдеться в опублікованому зверненні адвоката.

Він також зазначив, що як сам, так і інші захисники за такою категорією справ часто стикаються зі "штучними труднощами, публічним тиском, з пред'явленням надуманих обвинувачень і іншими формами переслідувань". У зв'язку з цим М.Фейгін запропонував внести поправки до КК РФ, спрямовані на захист адвокатів.

М.Фейгін також зазначив, що кримінальна справа стосовно Р.Сущенка є "результатом нинішніх відносин двох країн", - йдеться в зверненні.

М.Фейгін заявляв, що його підзахисному ставиться кілька епізодів шпигунства. За його словами, ФСБ вважає, що Р.Сущенко збирав інформацію про конфлікт на Донбасі.

Захисник стверджує, що Р.Сущенко, який протягом шести років проживав на території Франції, як кореспондент агентства "Укрінформ" у Парижі, неодноразово відвідував Росію і під час затримання перебував тут із особистих мотивів. У Росії у нього проживають родичі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА