14:27 29.03.2018

У конкурсі на цифрове радіомовлення в Києві перемогли 10 радіостанцій

2 хв читати
У конкурсі на цифрове радіомовлення в Києві перемогли 10 радіостанцій

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення підбила підсумки конкурсу на цифрове радіомовлення в Києві в форматі T-DAB, згідно з яким право на мовлення отримали 10 радіостанцій, з яких три - програми суспільного мовлення.

Як повідомила прес-служба Нацради, в запропонованому на конкурс мультиплексі було передбачено 14 місць, на чотири місця заяв подано не було, тому було вирішено припинити конкурсу на них.

Переможцями конкурсу визначено ТОВ "ТРК" ІФ Медіа-груп "("Радіо Марія"); ТОВ "Воздвиженка артс хауз", ("Old Fashioned Radio"); БО "Благодійний фонд "Мейдейарт", ("Zemlya"); ТОВ "Консенсус медіа" ("Hype radio"); ЗАТ "Радіокомпанія "Гала"("Країна ФМ"); ТОВ "Київське цифрове радіо"( "Перше цифрове"); ПАТ "НСТУ ("Українське радіо", "Радіо "Промінь", "Радіо "Культура") ТОВ "Телевізійна компанія "Атлант-СВ" (усі Київ, "Радіо Мейдан").

Член Нацради Сергій Костинский зазначив, що регуляторний орган тривалий час готувався до цієї події, зокрема, останні два роки були дуже активними - вивчалася можливість ввезення передавачів, участі індустрії, проводилися обговорення.

Він також назвав кілька складових, які враховував регуляторний орган, впроваджуючи цей проект. "Перше. Ми розуміємо, що епоха аналогу потроху відходить, і ми маємо рухатися в ногу з усім світом. Друге - те, що ми дбаємо про наших слухачів. І ми вважаємо: що більший асортимент радіостанцій в ефірі, то краще для слухача, він може обирати. І впровадження нових технологій саме надає можливість, щоб нові нішеві радіостанції отримали доступ до слухача. І третє - це підтримка, допомога всім, хто хоче сказати в ефірі. Я вірю, що цей експеримент буде успішним", зазначив він.

Голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що регулятор вже на наступному засіданні оголосить конкурс на місця, що залишилися вільними в мультиплексі.

Ліцензії на радіомовлення в цифровому стандарті видані телерадіоорганізаціям на сім років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА