12:51 29.03.2018

Україну найближчими тижнями очікують температурні коливання

2 хв читати
Україну найближчими тижнями очікують температурні коливання

В Україні до кінця поточного тижня значно потеплішає, на початку наступного температура знизиться, але до середини тижня знову підвищиться, прогнозують в Українському гідрометеорологічному центрі.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик, 30-31 березня територія України перебуватиме під впливом малорухомого атмосферного фронту, що впливати переважно на західні, північні і більшість центральних областей. У цих областях трохи дощитиме.

"На півночі Лівобережжя, у північних областях переважно вночі сніг із дощем. Температура вночі близько 0 °, тому вдень буде дощ, може десь сніг пролітати, а вночі - дощ і мокрий сніг. Решта території без опадів - південь, схід, окрім Харківської області, де 30 березня очікується невеликий дощ", - озвучив дані В.Білик.

Згідно з прогнозом 1 квітня поступово почнеться вплив циклону з заходу, який охопить Правобережжя України, де також очікуються помірні дощі. Температура трохи підвищиться.

Розповідаючи більш детально про очікувану температурі повітря, начальник відділу навів такі дані: "30 березня вночі від 2 ° тепла до 3 ° морозу, північ Лівобережжя - 5-8 ° морозу (Чернігівська, Сумська обл.), На півдні - у межах від 0 до 5 ° тепла. вдень 2-7 ° тепла, в західних і південних 8-13 ° вище нуля. 31 березня - підвищення температури. 1 квітня нічні температури сильно не зміняться, а вдень 5-10 ° тепла, в південній і західній частині 10-15 ° тепла, на Закарпатті до 18 ° тепла".

Однак, за словами В.Білика, це ще не те потепління, якого всі очікують. "2-3 квітня цей циклон вплине на більшу частину території України. Очікуються дощі, 3 квітня в західних областях відчутно похолодає, денна температура близько 2-5 ° тепла, вночі близько 0 °. На решті території також градусів на 5 знизиться температура, окрім півдня і сходу - там лише на кілька градусів знизиться".

Начальник відділу метеопрогнозів оптимістично зауважив, що лише після 4 квітня прийде справжнє весняне тепло. "День-другий дуже тепло, потім на кілька днів погода зміниться на погану, на заході досить холодно, і вже потім, після 4-5 квітня вже піде тепло. На півдні на узбережжі морів 5-6 квітня очікується до 15-20°" , - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА