09:55 28.03.2018

Унаслідок пожежі в Кемерові загинули 64 людини, безвісти зниклих немає - МНС РФ

2 хв читати
Унаслідок пожежі в Кемерові загинули 64 людини, безвісти зниклих немає - МНС РФ

Влада не має даних про громадян, зниклих безвісти внаслідок пожежі в торговельному центрі в Кемерові, загальна кількість жертв - 64 людини, повідомив заступник глави МНС Росії Владлен Аксьонов.

"Зниклих безвісти немає. Інформації про родичів, які не знають, де їхні близькі, ми не маємо", - сказав В.Аксьонов у середу журналістам.

Він зазначив, що наразі встановлено загибель 64 відвідувачів ТРЦ "Зимова вишня".

Раніше в середу активіст Расим Яролієв повідомив, що члени ініціативної групи, котрі займаються пошуком безвісти зниклих у пожежі в ТРЦ "Зимова вишня", скоригували свій список загиблих і зниклих безвісти після перевірки даних.

"Після перевірки інформації список скоротився з 86 до 77 осіб: 25 упізнаних загиблих, 39 зниклих безвісти та 13 осіб, інформацію про зникнення яких нам дало населення", - сказав Р.Яролієв.

Він пояснив, що список скоротився, зокрема тому, що люди давали дані жінок із дівочими прізвищами.

На стихійному мітингу, який відбувався на Площі рад у Кемерові у вівторок, почали збирати інформацію від населення про зниклих під час пожежі. У перший день збору інформації активісти отримали дані про 85 зниклих безвісти.

Пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в Кемерові сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі, де розташовувалися кінозали і де в неділю було багато дітей. Після перших слідчих заходів з'ясувалося, що в ТЦ уже тиждень не працювала автоматична пожежна сигналізація, а справну примусову систему оповіщення після початку загоряння не ввімкнув охоронець ТЦ.

У всій Росії 28 березня оголошено траур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА