19:03 27.03.2018

Кабмін дозволив ДСНС перевіряти об'єкти та підприємства з високим ступенем ризику, зокрема ТРЦ і навчальні заклади

2 хв читати
Кабмін дозволив ДСНС перевіряти об'єкти та підприємства з високим ступенем ризику, зокрема ТРЦ і навчальні заклади

Уряд України надав дозвіл Держслужбі України з питань надзвичайних ситуацій та її територіальним органам на здійснення державного нагляду (контролю) щодо установ з високим ступенем ризику.

Як повідомляється у вівторок на сторінці МВС України в соцмережі Facebook, до таких об'єктів віднесено заклади оздоровлення та відпочинку дітей, інтернатні заклади, заклади дошкільної освіти, загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, спеціалізованої освіти, а також суб'єкти господарювання з високим ступенем ризику (зокрема об'єкти паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об'єкти підвищеної небезпеки, хімічно небезпечні об'єкти та об'єкти висотного будівництва).

"Дія постанови поширюється і на такі об'єкти, як торговельно-розважальні центри, а також інші об'єкти з масовим перебуванням людей, які є суб'єктами господарювання з високим ступенем ризику", - наголошується в інформації.

Раніше повідомлялося, що з 22 лютого на майже всі контролюючі органи України в повному обсязі або частково не поширюється мораторій на перевірки українського бізнесу, згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України.

18 грудня 2017 року уряд своєю постановою затвердив перелік органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія закону України "Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності". Цей нормативний акт набув чинності 22 лютого 2018 року і діятиме до 31 грудня 2018 року.

У цьому списку понад 20 контролюючих органів. Зокрема, ДСНС України може перевіряти заклади для оздоровлення та відпочинку дітей, інтернати, заклади дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) і спеціалізованої освіти.

Крім того, ДСНС може перевіряти суб'єкти господарювання лише з високим ступенем ризику, зокрема об'єкти паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об'єкти підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечні об'єкти та об'єкти висотного будівництва. До таких об'єктів належать також великі торговельні і торговельно-розважальні центри.

Згідно із затвердженим ДСНС річним планом здійснення заходів державного нагляду на 2018 рік, цього року буде проведено перевірки на предмет дотримання законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки на понад 25 тис. об'єктах підвищеної небезпеки.

Наприклад, у квітні 2018 року буде перевірено торговельний центр "Мандарин Плаза", в червні буде перевірено гіпермаркети "Ашан" у різних регіонах України, в жовтні - київський клуб "Стерео Плаза". Вже були перевірені в лютому ТРЦ Ocean Plaza у Києві і ТРЦ "Гранд Плаза" у Дніпрі.

У 2018 році ДСНС перевірить на дотримання вимог пожежної небезпеки житловий комплекс "Комфорт Таун", низку готелів.

Згідно з графіком планових перевірок, у серпні буде перевірено також дитячі розважальні центри "СкайПарк" у ТРЦ "Дрім Таун" і ТРЦ Sky Mall.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА