10:15 27.03.2018

Судове засідання у справі про держзраду Януковича перенесено на 4 квітня

2 хв читати
Судове засідання у справі про держзраду Януковича перенесено на 4 квітня

Оболонський районний суд Києва переніс розгляд справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича на 10.00 4 квітня через відрядження адвокатів.

Відповідне рішення у вівторок на засіданні суду озвучив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Він вказав, що 26-29 березня адвокати перебувають у службовому відрядженні в Сімферополі.

При цьому прокурор у справі Руслан Кравченко зазначив, що це нешаноблива причина неприбуття захисників до суду. Він запропонував перенести судове засідання і оголосити попередження адвокатам В.Януковича за неповагу до суду.

У свою чергу, В.Дев'ятко констатував, що таким чином сторона захисту зірвала вже 11 засідань.

"Суд змушений оголосити перерву до 10.00 4 квітня", - сказав головуючий суддя і закрив засідання.

Раніше прес-служба адвокатського об'єднання "Авер Лекс" повідомила, що 26-27 березня адвокати Віталій Сердюк та Ігор Федоренко перебуватимуть за місцем перебування свідків захисту, зокрема, екс-глави МВС України Віталія Захарченка, у Російській Федерації. А 28-29 березня В. Сердюк та І.Федоренко перебуватимуть у Берліні у рамках здійснення захисту керівного партнера "Авер Лекс" Оксани Просянюк і адвоката Олександра Горошинського в розпочатому Генеральною прокуратурою України кримінальному провадженні.

Адвокати Богдан Біленко та Андріана Фозекош у свою чергу 26-29 березня перебуватимуть у службовому відрядженні в Сімферополі для підготовки до проведення допиту свідків захисту у справі про держзраду В.Януковича з території Криму і збирання доказів у кримінальному провадженні.

Тому адвокати В.Януковича не зможуть узяти участь у засіданнях Оболонського районного суду Києва, про що проінформовано суд у відповідній заяві від 26 березня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА