07:36 26.03.2018

Пожежу в торговому центрі в Кемерово могла спричинити несправна електропроводка

1 хв читати
Пожежу в торговому центрі в Кемерово могла спричинити несправна електропроводка

Несправна електропроводка могла спровокувати пожежу в торговому центрі в Кемерово, яка забрала життя десятків людей, повідомило "Інтерфаксу" джерело в службах технічного нагляду регіону.

"Фахівці вже приступили до вивчення можливих версій події. Найбільш ймовірними на початковому етапі вважають порушення при монтажі та обслуговуванні електромереж в будівлі торгового центру. Вони могли не витримати підвищеного навантаження і можливо не мали високого ступеня захисту від перепадів напруги", - сказало джерело.

Тим часом, будуть розглянуті і інші версії події.

"Версію підпалу також буде розглянуто, проте пріоритетною вона поки не є. Також буде вивчено стан протипожежної системи будівлі, включаючи сигналізацію, датчики диму, протипожежне обладнання та стан шляхів евакуації. Однак спочатку необхідно домогтися повної ліквідації пожежі. Лише тоді фахівці зможуть повноцінно провести експертизу", - зазначило джерело.

Окрім того, фахівці не скидають з рахунків і версію необережного поводження з вогнем. Належить перевірити слова очевидців про пожежну сигналізацію, яка спрацювала.

"Не виключено, що могло мати місце ненавмисне необережне поводження з вогнем в одному з приміщень центру. Однак це породжує додаткові питання до пожежної сигналізації. Очевидці стверджували, що не чули попереджувальних сигналів", - сказало джерело.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА