08:49 25.03.2018

У справі Скрипаля з'явилася його "близька подруга"

2 хв читати
У справі Скрипаля з'явилася його "близька подруга"

У справі про отруєння Сергія Скрипаля з'явилася його "близька подруга", стверджує Telegraph. Вона ще не зверталася в поліцію і боїться публічності.

У колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля, отруєного в Солсбері, була "близька подруга", також росіянка, дізналася газета Sunday Telegrpah. За даними видання, вона боїться публічності через можливі наслідки і не контактує з поліцією.

"Вона страшенно налякана", - сказав її близький друг Sunday Telegrpah. - "Коли вона побачила в новинах, що трапилося, вона сказала мені: "Це мій колишній".

Інший знайомий, 52-річний девелопер, розповів виданню, що Скрипаль представився жінці як "мультимільйонер з Росії". "Поліція навіть не знає, що вона існує. Дуже невелика кількість людей знають, що між ними було", - припустив співрозмовник газети.

Як зазначає Telegraph, невідомо, чи володіє жінка будь-якою інформацією про дні, що передували отруєнню Скрипаля. У колишнього розвідника було мало друзів, його дружина померла від раку в 2012 році, а син помер у липні, ймовірно від печінкової недостатності.

Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були отруєні в Солсбері 4 березня. Лондон поклав відповідальність за отруєння Скрипаля на Росію, яка заперечує всі обвинувачення, вказуючи на відсутність доказів. Думки Москви і Лондона про речовину, якою був отруєний колишній розвідник, розходяться. Прем'єр-міністр Британії Тереза ​​Мей заявляла, що Скрипаль був отруєний розробленою в Росії нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Президент Володимир Путін говорив, що у Росії просто "немає коштів", щоб організувати подібний замах, так як всі запаси хімзброї були знищені.

Сергій і Юлія Скрипаль знаходяться у важкому, але стабільному стані. Велика Британія передасть Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) аналізи крові Скрипаля. Також експертів ОЗХЗ допустять до зразків речовини, якою вони були отруєні. Незважаючи на те, що розслідування ОЗХЗ триватиме кілька тижнів, 20 країн Євросоюзу і США вже сьогодні готові вислати російських дипломатів у відповідь. Раніше Британія вислала 23-х російських дипломатів, аналогічно вчинила Росія.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 20 людей, серед них 3 дітей

Генштаб ЗС України: Ситуація на фронті залишається складною, армія РФ активізувалася на краматорському напрямку, зберігаючи тиск на покровському

Блінкен: Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, але я приїхав в Україну з посланням, що ви не самі

Нам потрібне помітне прискорення постачання - Зеленський про постачання іноземної військової допомоги

Ситуація на Харківщині контрольована

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

Розпочато досудове розслідування у справі про погрози журналістам "Української правди" - прокуратура

Правоохоронці передали до суду справу сина екснардепа від "ОПЗЖ", обвинуваченого в організації замовного вбивства

Кабмін затвердив порядок повернення дітей, депортованих унаслідок агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА