20:50 20.07.2017

ООН констатує успіхи в боротьбі зі СНІДом

2 хв читати
ООН констатує успіхи в боротьбі зі СНІДом

Кількість нових пацієнтів, інфікованих ВІЛ, скоротилася в усьому світі наполовину. Все більше пацієнтів з ВІЛ отримують доступ до медикаментів, що продовжують життя, повідомляє UNAIDS.

ООН повідомила про прогрес в боротьбі зі СНІДом. Вперше медичну допомогу в усьому світі отримують більше половини ВІЛ-інфікованих, йдеться в доповіді Об'єднаної програми ООН по ВІЛ / СНІД (UNAIDS), представленій в Парижі в четвер, 20 липня.

У документі повідомляється, що в 2016 році 19,5 мільйонів з 36,7 млн ​​інфікованих отримали медикаменти, що подовжують життя, а кількість летальних випадків від СНІДу скоротилася з 1,9 млн в 2005 році до приблизно одного мільйона в 2016-м - тобто майже наполовину.

Директор UNAIDS Мішель Сідібе висловив упевненість в тому, що до 2020 року буде реалізована мета забезпечити доступ до необхідних медикаментів 30 мільйонам ВІЛ-інфікованих. "Ми будемо і надалі поповнювати ресурси, щоб допомогти кожному, хто потребує і стримати свою обіцянку про те, що ми нікого не кинемо напризволяще", - запевнив він.

За словами Сідібе, скорочується і кількість нових пацієнтів з ВІЛ, однак не настільки швидкими темпами, як хотілося б: так в 2016 році було зареєстровано 1,8 млн нових випадків зараження ВІЛ - на 16 відсотків менше, ніж у 2010 році. Глава UNAIDS зазначив, що особливу тривогу викликає зростання захворюваності на СНІД у Східній Європі та Центральній Азії

Найбільш значний прогрес в боротьбі зі СНІДом досягнутий в східній і південній Африці, де проживають майже дві третини всіх ВІЛ-інфікованих. За період з 2010 по 2016 роки смертність від СНІДу в цих регіонах зменшилася на 42 відсотки, а кількість нових випадків зараження ВІЛ - на 29 відсотків.

В результаті, очікувана тривалість життя в Африці за минуле десятиліття збільшилася на 10 років, відзначається в доповіді UNAIDS.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА