19:59 20.07.2017

Штепу госпіталізовано, суд у її справі перенесли на п'ятницю

3 хв читати
Штепу госпіталізовано, суд у її справі перенесли на п'ятницю

Засідання Ленінського районного суду м.Харкова у справі екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, призначене на четвер, перенесено на п'ятницю, 21 липня, повідомив її адвокат Дмитро Марченко.

"Не було засідання. Її госпіталізували вранці з СІЗО в обласну лікарню з гіпертонічним кризом. Суд переніс засідання на завтра (п'ятницю, 21 липня - ІФ)", - сказав Д.Марченко агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За його словами, лікарі в лікарні повідомили, що тільки на обстеження Н.Штепи їм знадобиться мінімум два дні. У зв'язку з цим інший адвокат екс-мера подає клопотання про перенесення засідання суду на більш пізній термін.

У той же час в прес-службі прокуратури Харківської області стверджують, що інформації про різке погіршення здоров'я обвинуваченої немає і її не доставили до суду через плановий медичний огляд.

"За повідомленням адміністрації Харківського слідчого ізолятора, яке надійшло до Ленінського районного суду ... обвинувачена не була доставлена ​​конвоєм до зали суду в зв'язку з проведенням їй планового медичного огляду, який проводять лікарі Харківської обласної клінічної лікарні. Даних про різке погіршення стану здоров'я або критичний стан немає ", - повідомили кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна в прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства "Інтерфакс-Україна" також повідомив, що суд відмовив у задоволенні клопотання захисту про скасування запобіжного заходу Н.Штепи.

Як повідомлялося, раніше колегія Комінтернівського райсуду Харкова, яка слухала справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, прийняла рішення про свій відвід. Тепер її справа слухається з початку вчетверте.

Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 року.

Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, яке спричинило загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 року Колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити виробництво за звинуваченням Н.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть в Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування строків розгляду справи.

ВССУ виніс ухвалу про розгляд справи у відношенні Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 року було прийнято рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання в зв'язку зі зміною в складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Міндареву (в зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук)

В.Єжов був призначений суддею Червонозаводського райсуду Харкова у квітні 2015 року. До цього він працював в райсуді в Макіївці (Донецька обл).

26 січня 2017 року на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо Н.Штепи держобвинувачення заявило відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки стало відомо про кримінальне провадження щодо нього за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи організації), зареєстрованому за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про почате розслідування, М.Єжов заявив самовідвід.

У той же день колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Ежова і його самовідвід.

Захист заявив клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області виніс ухвалу про розгляд справи у відношенні Н.Штепи в Комінтернівському райсуді міста.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА