19:37 20.07.2017

Проректор київського вузу відсторонена від посади за підозрою в привласненні понад 700 тис. грн держкоштів

1 хв читати
Проректор київського вузу відсторонена від посади за підозрою в привласненні понад 700 тис. грн держкоштів

Київська місцева прокуратура №9 повідомила про підозру проректору - головному бухгалтеру одного з університетів Києва за фактом привласнення грошових коштів міського бюджету в особливо великих розмірах.

Як повідомляє в четвер прес-служба прокуратури м.Києва, перебуваючи на вказаній посаді, зловмисниця незаконно внесла в офіційні документи завищені суми за оплату навчання студентів з числа дітей-інвалідів, дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей. Надалі на підставі зазначених підроблених документів на рахунки одного зі столичних університетів з бюджету міста було безпідставно перераховано понад 700 тис. грн.

За результатами розслідування кримінального провадження головному бухгалтеру - проректору повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Нині підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 320 тис. грн.

Крім того, як повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці в Фейсбук, жінку - організатора цієї схеми вже усунули з посади.

Розслідування щодо інших посадових осіб університету та підрозділів КМДА за фактом привласнення зазначених коштів триває.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА