19:32 20.07.2017

Загострення в зоні АТО - четверо загиблих, семеро поранених і один полонений

2 хв читати

Незаконні збройні формування від початку доби в четвер 20 разів порушили режим тиші в зоні проведення антитерористичної операції, в результаті четверо українських військових загинули, семеро дістали поранень, ще один боєць потрапив у полон до бойовиків, повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Загалом від початку доби незаконні збройні формування 20 разів порушили перемир'я. Сили АТО втратили 4 військовослужбовців, 7 дістали поранень. Збройні сили України 9 разів відкривали вогонь, використовуючи стрілецьку зброю і гранатомети", - йдеться у зведенні прес центру на сторінці в Фейсбуці в четвер (за станом на 18.00).

Найбільш гаряча ситуація склалася на маріупольському напрямку. Починаючи з 1:00 ночі і майже до 8:00 бойовики з боку Старомихайлівки вели вогонь по українських опорних пунктах поблизу Красногорівки з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 і 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Близько 4 ранку противник, посиливши вогневий натиск, випустив по позиціях сил АТО з переносною реактивної пускової установки "Град-П" 10 снарядів і застосував танк.

"В цей же час близько 20 бойовиків наблизилися до українських позицій. Зав'язався бій, під час якого бійці АТО застосували гранатомети і стрілецьку зброю і вмілими діями змусили злочинців відступити. На жаль, під час цього бойового зіткнення троє наших військових загинули, семеро дістали поранень, а один боєць потрапив у полон бойовиків", - сказано в повідомленні.

У прес-центрі нагадали, що в цю ніч бойовики з танка били по домівках мирних жителів Красногорівки.

На донецькому напрямку близько першої години ночі в результаті обстрілу ворожим снайпером українського опорного пункту поблизу Новгородського загинув український військовий. Крім того, НЗФ з гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по околицях Авдіївки, шахті Бутівка, а з мінометів різних калібрів били по Невельському і Новгородському.

На луганському напрямку з опівночі під вогнем ворожих гранатометів і стрілецької зброї опинилися позиції сил АТО в Трьохізбенці, Новоолександрівці, Новозванівці та Дінці. А о 15:00 ворог двічі бив з мінометів калібру 82 мм по Кримському.

"Сьогоднішній день в зоні АТО відзначився активізацією провокацій з боку незаконних збройних формувань фактично уздовж всієї лінії розмежування. Всупереч усім домовленостям, бойовики не тільки застосовували заборонене озброєння, а й намагалися прорвати оборону сил АТО", - констатували в штабі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА