20:01 09.06.2017

"Карпатнафтохім" відновив роботу

2 хв читати
"Карпатнафтохім" відновив роботу

ТОВ "Карпатнафтохім" (Калуш, Івано-Франківська обл.) відновив роботу 9 червня 2017 роки після п'ятирічного простою, йдеться в прес-релізі підприємства.

Виробництво товарного етилену очікується 11 червня, поліетилену і ПВХ - 15 червня. Сировиною для переробки є прямогонний бензин.

"Таким чином, весь комплекс виробництва буде введено в експлуатацію в середині червня", - йдеться в повідомленні.

Вихід на максимальну потужність з етилену в обсязі 250 тис. тонн на рік заплановано протягом липня.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів постановою №299 від 26 квітня 2017 року встановив для "Карпатнафтохіму" щорічні квоти на безакцизне ввезення і закупівлю сировини для виробництва: зрідженого газу - 1070 млн л, прямогонного бензину - 1170 млн, дизельного пального - 985 млн літрів. Переробка кожного із зазначених обсягів може забезпечити випуск 250 тис. тонн етилену на рік.

Вибір сировини залежатиме від кон'юнктури сировинних і товарних ринків. У 2017 році основною сировиною для заводу буде прямогонний бензин, але в компанії не виключають використання скрапленого газу або дизельного палива.

"Карпатнафтохім" виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор і суспензійний ПВХ. Завод зупинився у вересні 2012 року через несприятливу ситуацію на ринку нафтохімічної продукції, і досі не відновив своєї роботи (за винятком нетривалого відновлення роботи виробництва ПВХ).

У лютому 2017 року НК "Лукойл" заявив про продаж контрольного пакета "Карпатнафтохіму". 100% ТОВ належить Karpaty Chemical B.V. (Нідерланди), кінцевими бенефіціарами якого є екс-голова ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна" Ільхам Мамедов і гендиректор "Техінсервіс" Ігор Щуцький.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА