18:56 05.08.2016

До України надійшла закуплена фондом ЮНІСЕФ вакцина для профілактики дифтерії та правця

2 хв читати
До України надійшла закуплена фондом ЮНІСЕФ вакцина для профілактики дифтерії та правця

Вакцина для профілактики дифтерії та правця (АДП-М), яка застосовується для ревакцинації дітей і дорослих, закуплена дитячим фондом ЮНІСЕФ (UNICEF), надійшла в Україну в п'ятницю, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

"Ця вакцина приземлилася в аеропорту Бориспіль. Можливо, вона вже доставлена на склади держпідприємства "Укрвакцина", - сказала вона.

К.Булавінова підкреслила, що "проблем з розмитненням вакцини не повинно було бути, бо всі документи щодо цієї поставки були готові".

Вона сказала про оперативне вирішення Міністерством охорони здоров'я питань, пов'язаних з постачанням закуплених міжнародною організацією препаратів. "В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун дуже швидко намагається вирішити всі нагальні питання. Як американський лікар вона дуже орієнтована на вакцинацію і стурбована низьким рівнем вакцинації в Україні", - сказала К.Булавінова.

Вона також повідомила, що нині ЮНІСЕФ "веде пошук рейсу" для доставки в Україну закупленої за кошти держбюджету 2015 року вакцини АДС для профілактики дифтерії та правця у дітей.

За інформацією Міністерства охорони здоров'я, 12 липня була видана довідка на ввезення в Україну 1,599 млн доз вакцини АДП-М. Це перша партія з трьох поставок в загальній кількості 5,122 млн доз цієї вакцини, які закуповує ЮНІСЕФ.

Ця вакцина зроблена компанією Biological-E (Хайдарабад, Індія).

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я заявляв, що в першій декаді серпня очікує поставку усієї кількості вакцини для профілактики кашлюку, дифтерії, правця (АКДП) у кількості 1,77 млн доз, а також поставку вакцини для профілактики дифтерії, вакцини проти поліомієліту (оральна, бівалентна) - 1.378 млн доз. У ЮНІСЕФ уточнили, що наразі ця партія вакцини готова до відправлення, очікується оформлення документів.

До вересня очікується третя поставка вакцини проти гепатиту В у кількості 450 тис.

Вакцина для профілактики туберкульозу (БЦЖ) в кількості 2,5172 млн доз буде поставлена протягом серпня 2016 року - йдуть узгодження.

Закупівлі вакцин за кошти держбюджету 2015 року проводилися міжнародними організаціями ЮНІСЕФ та ПРООН, договори з якими були підписані в жовтні 2015 року. Кошти на закупівлю їм були перераховані в грудні 2015 року.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА