13:25 31.05.2016

Україна налагодить серійне виробництво ударних і стратегічних БПЛА, зокрема оснащених потужними ракетами "повітря-земля" – Турчинов

2 хв читати
Україна налагодить серійне виробництво ударних і стратегічних БПЛА, зокрема оснащених потужними ракетами "повітря-земля" – Турчинов

Перед українською промисловістю постає завдання налагодити серійне виробництво оперативно-тактичних і стратегічних безпілотників, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Як повідомляє прес-служба РНБО України, про це О. Турчинов сказав у вівторок на військовому полігоні, де відбулися демонстрація і випробування безпілотних літальних апаратів, значна частина яких виготовлена в Україні. Йому також було продемонстровано модифікований бойовий вертоліт Мі-8, оснащений зброєю і надійним броньованим протиракетним захистом повністю українського виробництва.

За словами О. Турчинова, останнім часом бойовики на сході України почали активно застосовувати як нові безпілотні літальні апарати як для розвідки і коригування вогню, так і бойові літаки, з допомогою яких намагаються завдавати ударів українській техніці, залізничним-складам і логістичним центрам. "Багато з них потрапляють на нашу територію безпосередньо з території РФ", - додав він.

На думку секретаря РНБО, в України немає альтернативи адекватній відповіді агресору, у сфері розробки бойових і розвідувальних БПЛА. "Ми вже маємо серійне виробництво тактичних безпілотних комплексів, що здійснюють розвідку і коректування вогню, але наразі відсутнє серійне виробництво бойових безпілотників", - пояснив він.

О. Турчинов зазначив, що кілька зразків безпілотників бойового застосування було випробувано на полігоні в його присутності, і "найкращі з них будуть доопрацьовані, а їх виробництво поставлено на потік".

"Сьогодні на нараді з військовим керівництвом і керівництвом оборонпрому була поставлена задача суттєво змінити паритет сил, налагодивши виробництво перспективних безпілотних літальних апаратів, здатних оперативно знаходити ціль і точково завдавати поразки ворогові", - зазначив секретар РНБО України.

Він додав, що до виробництва БПЛА має приєднатися і флагман української авіації - ДП "Антонов", який найближчим часом має забезпечити виробництво оперативно-тактичних і стратегічних безпілотних літальних апаратів, здатних виявляти загрозу на далеких відстанях ще на території агресора, а також здатних нести потужні ракети "повітря-земля".

"Окрема задача, яку ми ставимо перед конструкторами і виробниками, - це ефективні засоби для боротьби з ворожими безпілотниками, що дозволяють швидко їх знайти і знешкодити", - підсумував О. Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА